Magnus Carlsen har meldt seg ut av Norges Sjakkforbund

Magnus Carlsen melder seg ut av Norges Sjakkforbund.
Magnus Carlsen melder seg ut av Norges Sjakkforbund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen skal fortsatt representere Norge i internasjonale mesterskap og turneringer selv om han har meldt seg ut av Norges Sjakkforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pressemelding sendt fredag skriver Norges Sjakkforbund (NSF) at forbundet 30. september mottok en melding fra Magnus Carlsens far Henrik Carlsen. Den inneholdt blant annet følgende:

«Som indikert allerede i sommer ønsker Magnus med dette å melde seg ut av Norges Sjakkforbund, og gjerne så raskt som det er mulig. Han vil benytte anledningen til fortsatt å representere Norge som avklart med Fide og NSF på ettersommeren.»

FIDE er Det internasjonale sjakkforbundet.

Carlsen var i møte med sentralstyret i NSF allerede 11. juli, noen dager etter kongressen i forbundet 7. juli. Ifølge NSF skal verdensmesteren allerede da ha signalisert at det var aktuelt å melde seg ut.

FIDE: Carlsen skal forsvare VM-tittelen i Argentina eller Emiratene

Ryddig

– Vi hadde et ryddig møte med Magnus 11. juli. Der fikk han markert sin uenighet med den strategiske beslutningen og veivalget som norsk sjakk valgte. Vi har møtt Magnus' ønske med respekt, og vi har hjulpet ham slik at han fortsatt kan spille på landslaget. Magnus deltok senest tirsdag på et sponsortreff i regi av NSF. Dette er mer en markering fra hans side, sier sjakkpresident Morten L. Madsen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I pressemeldingen heter det:

– Carlsen begrunner sin utmeldelse med at et stort flertall på årets NSF-kongress hadde et annet syn enn ham på den såkalte Kindred-saken, der kongressen med et klart flertall stemte nei til å inngå en avtale med selskapet Kindred. Han finner det i den oppståtte situasjonen naturlig å melde seg ut. Han utelukker dog ikke at det kan være aktuelt å melde seg inn igjen i NSF på et senere tidspunkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Kindred-saken» handlet om at Norges Sjakkforbund vurderte å inngå en sponsoravtale med bettingselskapet Kindred til en verdi av 50 millioner kroner. Carlsen var tilhenger av avtalen, men ble nedstemt i den nevnte kongressen i Sandefjord.

Les også: Agdestein trekker seg fra sjakk-NM i protest

Velkommen tilbake

Henrik Carlsen meddeler at Magnus har satt pris på NSFs praktiske bistand i forbindelse med utmeldelsesprosessen, blant annet ved å sikre at han fortsatt kan representere Norge i internasjonale mesterskap og turneringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

NTB har så langt ikke lyktes i å komme i kontakt med Henrik Carlsen, som er kontaktperson i denne saken.

Sjakkpresident Madsen sier at dette ikke betyr noe endelig brudd mellom Magnus Carlsen og NSF.

– Vi er nødt til å forholde oss til Magnus' ønske. Vi håper han lykkes i sitt engasjement for de unge aktive og for utviklingen av sjakksporten i Norge, og vi håper at han kommer tilbake til oss som medlem, sier Morten L. Madsen.

Bakgrunn: Norge trekker søknaden om sjakk-VM i 2020