Platini krever over 70 millioner i tilbakebetalt lønn

Michel Platini under et besøk i Norge i 2011.
Michel Platini under et besøk i Norge i 2011. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Michel Platini krever 72 millioner kroner i tilbakebetalt lønn og bonuser og til dekning av juridiske utgifter i fireårsperioden han har vært utestengt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) uttalte seg til det franske nyhetsbyrået AFP.

– Gjennom mine advokater ber jeg om at de kontraktsmessige elementer blir oppfylt, sa Platini.

Franskmannen sa riktignok ingenting konkret om beløpet, men en kilde tett på Platini sier at det dreier seg om 7,2 millioner euro som Platini vil gjøre krav på.

Platinis advokat Vincent Solari sier at det juridiske arbeidet er satt i gang.

– Vi har gjort krav på det resterende beløpet av tilbakebetalingen som vi mener at han har krav på i henhold til kontrakten.

Ifølge Platini dreier det seg om bonuser i forbindelse med fotball-EM i 2016 og lønn for perioden 2016 til 2019.

Platini ble i 2015 idømt en åtte år lang utelukkelse fra fotballen av Det internasjonale fotballforbundets (FIFAs) etiske komité. FIFAs appellkomité reduserte senere denne utestengelsen til seks år, og senere i 2016 satte Idrettens Voldgiftsrett den endelige perioden til fire år.

Platini ble utestengt på grunn av en mistenkelig overføring på to millioner sveitserfranc (18 millioner norske kroner) fra tidligere FIFA-president Sepp Blatter.

Platini har hele tiden nektet skyld og sier at han er utsatt for et komplott. Sepp Blatter ble også idømt en lang utelukkelse fra idretten.

Michel Platini ble kåret til verdens beste fotballspiller i tre år på rad fra 1983. Han fikk også 72 landskamper for Frankrike.

Personvernpolicy