Lewandowski opp i ryggen på Haaland etter 2-0-seier

Tottenham' Son Heung-min etter sin første scoring mot Røde Stjerne. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Hans-Didier Flick startet sin karriere som midlertidig trener i Bayern München med et middelmådig 2-0-oppgjør mot Olympiakos i mesterligaens gruppespill.

Det var spilt nærmere 70 minutter da Robert Lewandowski sprakk nullen. Han scoret sitt mål nummer 21 på 17 kamper denne sesongen. I mesterligaen var det hans sjette, og dermed er han bare ett mål bak turneringens toppscorer Erling Braut Haaland.

Innbytter Ivan Perisic hadde vel knapt vært på banen ett minutt da han la på til 2-0. Olympiakos var kjørt og orket ikke å jobbe bakover, og da kom Bayern München i stort overtall.

– Det var viktig å vinne. Vi ville kvalifisere oss til cupspillet i dag, og det greide vi. Måten vi spilte var også viktig, sa Flick.

Likevel er det fortsatt noe som ikke fungerer i Tysklands mektigste fotballklubb. Det er mye rusk i maskineriet selv om det er lite å utsette på målformen til Lewandowski.

Manager Niko Kovac fikk sparken sist søndag, dagen etter 1-5-smellen for Eintracht Frankfurt. Derfor var det assistenten Hans-Dieter Flick som styrte troppene mot Olympiakos. Helgens nederlag i Frankfurt var Bayern Münchens styggeste tap i Bundesliga siden 2009, og klubben ligger bare på 4.-plass på tabellen.

Bayern München var også bare minutter unna å ryke ut av den tyske cupen mot svake Bochum, et lag som er plassert tredje sist i 2. Bundesliga.

I mesterligaen har det gått bedre for tysk fotballs lokomotiv. Bayern har vunnet alle sine kamper så langt, sist ble det 3-2 i bortekampen mot Olympiakos med Lewandowski (2) og Corentin Tolisso som målscorere.

Onsdagens seier gjør at de står med full pott etter fire spilte kamper og har sikret avansement.

Lite framgang

Likevel har ikke resultatene og banespillet stått i stil med klubbens ambisiøse målsettinger den siste tiden, og det ble Kovacs bane. Det hjalp ikke at han trente klubben fram til «The Double» og seier i supercupen sist sesong.

Det er nok å ta tak i for den som blir Bayern Münchens nye trener.

Selv om onsdagens kamp gikk hjemme i egen storstue var det lite mot og oppfinnsomhet å spore i de første 45 minuttene mot grekerne. Tempoet var svakt, og Bayern München nøyde seg som oftest med tafatt småspill og ufarlig trilling av ball.

Bayern hadde kontrollen og kampens største sjanse da Benjamin Pavard skjøt i stolpen, men de sprudlet ikke. Hjemmelaget lignet på mange måter som det formsvake laget de har framstått som siden sesongstarten.

Det bedret seg etter hvilen. Bayern München dro til med en gedigen dobbeltsjanse i starten av 2. omgang. Robert Lewandowskis heading gikk rett på keeper José Sá. Scoringen senere i kampen gjorde at polakken har scoret i åtte gruppespillskamper på rad i mesterligaen.

Omar Elabdellaoui, som er lagkaptein i Olympiakos, spilte hele kampen på høyrebacken.

Son-dobbel

I den andre kampen i gruppe B endte det med 4-0 og bortseier for Tottenham mot Røde Stjerne. Son Heung-min scoret to av målene som løftet London-klubben til sju poeng og 2.-plass i gruppa.

1-0-scoringen kom etter tidenes flipperspill etter 34 minutters spill. Målet var ferdigscoret både to og tre ganger før Giavani Lo Celso fikk æren av å sette den siste returen i mål. Harry Kane og Son Heung-min hadde begge prøvd seg to ganger, hvorav begge hadde truffet metallet, og Deli Alli én gang i det sammenhengende bombardementet som endte med at Lo Celso scoret.

12 minutter ut i 2. omgang kom nummer to. Son Heung-min gråt tårer sist helg etter skreddskaden til André Gomes i kampen mot Everton. Onsdag kveld sendte han en hilsen i retning Gomes etter kvalitetsscoringen som ga 2-0.

– Jeg ville ikke feire, jeg ville bare respektere situasjonen. Det har vært noen tøffe dager, sa Son.

Minutter senere var det duket for Son igjen etter strålende angrepsspill. Han avsluttet etter hvert i tomt bur til 3-0. Innbytter Christian Eriksen nærmest spaserte ballen i mål til 4-0 fem minutter før full tid.