Solskjær: – Du snur ikke alt på et øyeblikk

Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær er klar for en ny oppgave i europaligaen.
Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær er klar for en ny oppgave i europaligaen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ole Gunnar Solskjær fikk seg en nesestyver etter det mange så på som et vendepunkt for Manchester United. – Det finnes ingen snarveier i fotballen, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

0-1-tapet for Bournemouth i Premier League lørdag kom i kjølvannet av tre strake United-seirer. Etter 3-1-seieren over Norwich og cuptriumfen mot Chelsea ble det snakket om at Solskjærs prosjekt for alvor var tilbake på skinnene.

– Det er skuffende når du taper en kamp, men du snur ikke alt på et øyeblikk, sa Solskjær da han ble konfrontert med Bournemouth-nedturen onsdag.

Kristiansunderen møtte pressen i forbindelse med torsdagens europaligamøte med Partizan Beograd.

– Det er aldri noen snarveier i fotball. Det handler om hardt arbeid, stå sammen og lagånd. Den jobben alle gjør hver dag er godt å se for meg som manager. Av en eller annen grunn har vi ikke fått resultater, vi har hatt marginer mot oss og vi føler vi har fortjent bedre resultater enn vi har fått, men vi må fortsette å jobbe. Vi vet vi er på rett spor, sa United-manageren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håper på topp fire

Han påpekte deretter at laget hans nå har sjansen til å rade opp to seirer før den ventende landskamppausen. Kommende helg er Brighton motstander i ligaen.

Bournemouth-tapet betyr at United ramlet til tiendeplass på Premier League-tabellen. Opp til lagene i topp fire skiller det ti poeng.

På spørsmål om seier i europaligaen synes å være den enkleste veien inn i neste sesongs mesterliga, svarte Solskjær:

– Det er en én av to veier. Det er bare november. Man snakker ikke som sluttabellen i ligaen allerede i november. Ingen kan spå den allerede nå. Vi har ikke fått så mange poeng som vi hadde likt, men vi skal kjempe for å bli topp fire.

Ikke glede

Til torsdagens kamp må han igjen klare seg uten blant andre Paul Pogba. Svenske Victor Lindelöf er også på skadelisten.

– Han blir ikke klar. Han fikk en smell mot Chelsea og kom seg ikke gjennom kampen mot Bournemouth uten å få en reaksjon. Han er ute, bekreftet Solskjær.

Pogba er først ventet tilbake tidlig i desember.

Med seier torsdag tar ubeseirede United et sjumilssteg mot utslagsrundene i europaligaen.

– Vi får håpe at Partizan ikke kommer til å huske dette med glede, sa Solskjær om kampen.

Det første møtet lagene imellom i Beograd endte 1-0 til United.