Landslaget skal trene på Serbia før kampene mot Færøyene og Malta

Landslagets treninger før EM-kvalifiseringskampene mot Færøyene og Malta kommer til å inneholde et element av øving på å møte Serbia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det medgir landslagssjef Lars Lagerbäck, som mandag innleder den siste landslagssamlingen på fire måneder. Neste gang han samler en tropp, handler det nesten helt sikkert om nasjonsligaomspill med EM-plass i potten, og med Serbia som motstander i semifinalen.

– Vi har «koll» på hvordan Serbia spiller og hva vi kan forvente oss, og det kommer vi til å ha litt bakhodet under denne samlingen. Det gjelder framfor alt treningsmessig, for i kampene kommer det nok til å se ganske annerledes ut, sier Lagerbäck til NTB.

– Spillerne skal ikke merke så mye til det, men vi kommer til å nevne Serbia innimellom og øve litt på det vi tror vi kommer til å møte fra dem. Så blir det interessant å se hvor mye spillerne husker når vi ikke møtes igjen før i mars.

Snør ikke oppover

Lagerbäck trekker fram at Norge fortsatt har en teoretisk sjanse til å innta 2.-plassen i gruppen og løse EM-billett allerede i høst. Han vil at Norge iallfall skal gjøre sin del av jobben og ta seks poeng mot Færøyene og Malta, men teorien som gir 2.-plass avhenger også av rett resultat i andre kamper, og blant annet svensk hjemmetap mot Færøyene.

– Jeg tror vi skal legge bort teorien om at Færøyene slår Sverige borte. Da tror jeg det snør oppover, sier hans assistent Per Joar Hansen, og Lagerbäck er ikke uenig i det.

Før kampene mot Færøyene og Malta skal det terpes på at Norge skal bli bedre på offensiv tredel. Landslagsledelsens analyser viser at det er der det har sviktet for et lag som ikke bare er ubeseiret i sine sju siste kamper, men som dominerte i fire av sine fem uavgjorte kamper og mistet 2-0-ledelse i to av dem.

Siste tredel

– Vi må bli bedre på den siste tredelen og skape flere målsjanser, og det gjelder uansett motstander. Der trenger vi ytterligere en «push», sier Lagerbäck til NTB.

– Vi har vært ganske gode, men ikke gode nok. Vi har jobbet med angrepsspillet og fått til en variasjon mellom å holde på ballen og bygge opp spillet og raske overganger, men vi har hatt altfor få avslutninger i forhold til hvordan vi har spilt.

Han sier seg fornøyd med holdninger, lagånd, samhandling og organisering.

– Vi har et høyere laveste nivå enn før, men vi har ennå ikke nådd toppen. Noen ganger har vi også blitt litt for offensive og har mistet balanse. Mot Romania ble vi tatt litt på overganger.

«Perry» minner om at Norge gjorde sin svakeste kamp i kvalifiseringen på Færøyene.

– Der var vi litt heldige som vant 2-0. De skapte fire-fem store sjanser og hadde en heading i stolpen, sa han og advarte mot å ta lett på kampen der Norge bør sørge for at Serbia i mars møter et lag som er ubeseiret i 15 hjemmekamper på rad.

Personvernpolicy