Haaland scoret igjen, i stjerneselskap

Det tok Erling Barut Haaland kun 11 minutter å sette inn sitt sjuende mesterliga. Foto: Stringer / AFP

Erling Braut Haaland brukte kun 11 minutter på å sette inn sitt sjuende mesterligamål for sesongen i bortemøtet med Napoli tirsdag. Kampen endte 1-1.

19-åringen fikk sjansen på straffespark etter at spissmakker Hee-chan Hwang lurte Napoli-stopper Kalidou Koulibaly og ble lagt i bakken. Dommer Szymon Marciniak var sikker i sin sak.

Sikker var også Braut Haaland fra krittmerket. Salzburg-spissen ventet ut Napoli-keeper Alex Meret og sendte ballen iskaldt i motsatt hjørne til 1-0-ledelse for gjestene.

Dermed har Haaland scoret mål i karrierens fire første kamper i mesterligaen. Ifølge statistikkleverandøren Opta kan kun tre andre spillere skilte med å ha utført det samme.

De andre tre er Zé Carlos (FC Porto, 1992/93), Alessandro Del Piero (Juventus, 1995) og Diego Costa (Atlético Madrid, 2013/14).

Toppscorer

Haaland står nå med sju fulltreffere så langt i mesterligaen. Det gjør ham til toppscorer i turneringen. 19-åringen har nærmest konkurrent på to måls avstand.

Sju mål på fire kamper i mesterligaen har samtidig ingen klart før ham.

Salzburg-spissen scoret to ganger i hjemmekampen mot Napoli for to uker siden. Også da fikk han sjansen fra straffemerket og satte ballen nøyaktig samme sted.

Tross to scoringer ble det ikke seier sist (2-3-tap), og tre poeng klarte heller ikke Salzburg tirsdag. Napoli trykket på mot gjestenes mål og fikk belønning for strevet rett før pause.

Hirving Lozano traff godt fra distanse og fikk se ballen fyke inn i hjørnet bak Salzburg-keeper Carlos Miguel Coronel. Ufortjent var det avsolutt ikke.

Nær mål

Etter pause var lagene mer forsiktige. Dermed gikk det også lenger mellom sjansene. Erling Braut Haaland hadde vanskeligere arbeidsforhold og kom til få muligheter.

Kvarteret før full tid ble nordmannen byttet ut. Sekunder tidligere hadde Napoli hatt en kjempesjanse da et langt frispark traff tverrliggeren og deretter hodet på Salzburg-keeper Coronel. Ballen føk så like utenfor.

Det ene poenget betyr at rogalendingens lag er nummer tre i gruppe F, henholdsvis fire og fem poeng bak Napoli og Liverpool på plassene foran. To kamper gjenstår av gruppespillet.

Liverpool slo Sander Berges Genk 2-1 hjemme på Anfield tirsdag.