Liverpools kampkollisjon løst: – Ikke et ideelt scenario

Liverpool-manager Jürgen Klopp må dele stallen sin.
Liverpool-manager Jürgen Klopp må dele stallen sin. Foto: Rui Vieira / AP

Liverpool spiller sin ligacupkvartfinale mot Aston Villa 17. desember. Ett døgn seinere er det semifinale i klubb-VM i Qatar. Spillertroppen må deles i to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag bekreftet Anfield-klubben at terminlisteproblematikken som oppsto i kjølvannet av avansementet til kvartfinalene i ligacupen er løst.

Manager Jürgen Klopp hisset seg kraftig opp over at kvartfinalene i turneringen var satt opp samme uke som klubben er forpliktet til å delta i klubb-VM. Tyskeren gikk så langt som å true med å trekke Liverpool fra ligacupen.

Samtaler har de siste dagene pågått mellom klubbledelsen og toppene i English Football League (EFL). Sistnevnte har arrangøransvaret for ligacupen.

Nå foreligger konklusjonen.

Deler stallen

sine nettsider bekrefter Liverpool at cupoppgjøret mot Aston Villa spilles 17. desember. Det er dagen før semifinalen i klubb-VM.

– Som et resultat må vi bruke to spillerstaller samtidig, der den ene deltar i klubb-VM og den andre i ligacupen, heter det i en uttalelse.

Videre omtales løsningen som nå foreligger som ikke et ideelt scenario, men den skal være valgt med bakgrunn i turneringens og de involverte klubbenes beste interesser.

I samtalene mellom Liverpool og EFL skal muligheten for å flytte kvartfinalekampen mot Aston Villa til uken som begynner med 6. januar ha blitt vurdert. Det er samme uke som semifinalene i ligacupen er berammet.

I så fall måtte etter alle solemerker semifinalen som involverte vinneren av møtet mellom Liverpool og Villa også flyttes. Det ville ført til ytterligere komplikasjoner. Anfield-klubbens kampprogram er tett også på nyåret.

Ytterligere utsatt kamp

Det kompliserte også saken at det må finnes en ny dato for Premier League-møtet mellom West Ham og Liverpool. Det var også oppsatt mens Klopps stjerner spiller klubb-VM i desember. Når den kampen spilles, er ennå ikke avgjort.

Liverpool er forpliktet til å spille klubb-VM som regjerende mesterligavinner.

Det er ikke kjent om manager Klopp skal lede det Liverpool-laget som spiller klubb-VM, eller det mannskapet som skal forsøke å spille seg fram til semifinale i ligacupen.

Personvernpolicy