Jakob Ingebrigtsen kan bli beste unge utøver

Jakob Ingebrigtsen er med i finalefeltet om å bli kåret til IAAFs lovende stjerne i 2019. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Jakob Ingebrigtsen er med i finalefeltet om å bli kåret til IAAFs lovende stjerne i 2019. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakob Ingebrigtsen er i finalefeltet på fem utøvere som er nominert til Det internasjonale friidrettsforbundets pris for unge utøvere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakob Ingebrigtsen ble europamester på 3000 meter innendørs i sin første sesong på seniornivå. Han har de beste tidene oppnådd av en europeer under 20 år på både 1500 meter og en engelsk mil, og han har også EM-rekorden på 5000 meter. Han noterte fjerdeplass på 1500 og femteplass på 5000 i Doha-VM.

Han får derimot tøff konkurranse fra to etiopiske medaljevinnere fra VM. Selemon Barega tok VM-sølv i Doha på 5000 meter, mens landsmannen Lamecha Girma tok sølvet på 3000 m hinder.

Brasilianske Alison dos Santos satte søramerikansk rekord på 400 m hekk med 48,28 denne sesongen, og han ble nummer sju i Doha da Karsten Warholm vant. Warholm på sin side er nominert som årets utøver.

Den siste på listen er ukrainske sleggekasteren Mikhailo Kokhan, som ble nummer fem i VM.

Utdelingen av prisene skjer på IAAFs galla i Monaco 23. november.