Lagerbäck i dialog med seg selv om å fortsette

Norges Fotballforbund ønsker Lars Lagerbäck som landslagssjef i en ny periode. Svensken sier at han er i intens dialog med seg selv og at avgjørelsen treffes snart. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Norges Fotballforbund ønsker Lars Lagerbäck som landslagssjef i en ny periode. Svensken sier at han er i intens dialog med seg selv og at avgjørelsen treffes snart. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lars Lagerbäck har fått beskjed fra Norges Fotballforbund om at han er ønsket med videre. Nå er 71-åringen i intens dialog med seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan faktisk ikke svare nå. Vi har hatt en kort prat, og nå fører jeg en veldig dialog med meg selv, men lenger enn det har jeg ikke kommet, sa landslagssjefen tirsdag.

Under forrige samling sa Lagerbäck at han ikke kunne uttale seg om muligheten for å forlenge avtalen før fotballforbundet spurte ham. Nå har forbundsledelsen ved president Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt gjort det klart at de vil forlenge avtalen som løper ut neste år.

– Pål og Terje har ikke satt noen tidsfrist, men min oppfatning er at dette bør avklares så tidlig som mulig, særlig når de er så snille og sier at jeg er første navn. Avgjørelsen kommer nok til å treffes i nær framtid, sa Lagerbäck.

Speilet

– Det som taler mot å forlenge ser jeg når jeg titter meg i speilet. Jeg vet hvor gammel jeg er, og det handler om å binde meg opp i to år til. Samtidig føles det utrolig gøy og hedrende å få denne støtten, også fra spillerne og støtteapparatet, og det er også inspirerende å jobbe med en ung og lovende tropp.

Han har fortsatt sjansen til å bryte Norges langvarige sluttspilltørke allerede innen gjeldende avtale, men det blir i så fall gjennom nasjonsligaomspillet i mars. Innen da kan han ha skrevet under for nok en kvalifisering, som da gjelder VM i Qatar om tre år.

Lagerbäcks assistent Per Joar Hansen sa at han gjør det han kan for å overtale svensken.

– De som sitter her vet definisjonen av en gammel gubbe. Det er en som er ferdigtenkt, og det er ikke Lars. Alder er bare et tall, spør du meg. Lars har motivasjon og brenner for faget, er fortsatt nysgjerrig og opptatt av trender, sa han.

– Han får ta praten med seg selv og vurdere plusser og minuser. Jeg skal ikke begynne å gjette noe, men han har veldig lyst, det tror jeg.

Energi

Lagerbäck skjøt inn at sidemannen fikk fullføre resonnementet og finne noe negativt å si om ham også, men der slet «Perry».

– Tidligere følte jeg meg ganske pigg når jeg kom hjem fra en lang samling, men jeg har ikke lenger samme energi. Jeg har sagt til Perry og de andre at de får være mitt speil og si fra om jeg ikke har energi nok, men de har ikke gjort det så langt, sa Lagerbäck selv.

Per Joar Hansen ble spurt om utsikten til å gjøre som Lagerbäcks assistent fra jobben som Islands landslagssjef og bli hans etterfølger.

– Den tanken har jeg ikke tenkt i det hele tatt. Min jobb er å bidra til at Norge vinner kamper, sa han.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy