Ruud og rivalene blir prøvekaniner

Tennisspilleren Casper Ruud og de andre spillerne i Next Gen-finalen i Milano skal test ut et nytt spilleformat. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Tennisspilleren Casper Ruud og de andre spillerne i Next Gen-finalen i Milano skal test ut et nytt spilleformat. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud og sju av verdens største tennistalenter skal teste ut et helt nytt spillformat under Next Generation-finalen i Milano denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruud innleder turneringen mot sin egen doublepartner Miomir Kecmanovic fra Serbia i gruppe A tirsdag ettermiddag. Der får han testet ut flere mulige regelendringer som vurderes innført i internasjonal tennis.

I Milano spilles det best av fem sett med førstemann til fire games i hvert av dem. Dermed vil det være tiebreak allerede på stillingen 3-3.

På stillingen deuce (40-40) i hvert game gis det heller ikke fordel etter neste poeng. Gamet går til den spilleren som tar det påfølgende poenget, men den som ikke server kan velge hvilken serverute som skal benyttes i ballen som avgjør gamet.

En rekke andre grep skal også testes ut. Det vil være strengere kontroll på tiden spillerne bruker før de skal ut og serve. De får 25 sekunder på seg til å få i gang serven.

Kortere oppvarming

Spillerne får dessuten kun fire minutters oppvarming fra de entrer banen til kampen må settes i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håndklær for å tørke svette fra kroppen og racket blir plassert på et stativ bak spillerne for å unngå forsinkelser i spillet med at ballguttene og balljentene skal komme med håndkleet.

Videre skal spillerne ha på seg moderne teknologi på kroppen som bevegelsessensorer. Disse vil blant annet kunne måle kraften og vinkelen på slagene og pulsen til spillerne. Dette skal kunne brukes av trenerne og spillerne for å kunne ta viktige avgjørelser underveis med objektive data.

Spillere og trenere kan også ha kontakt på et bestemt tidspunkt underveis i kampen.

For publikum vil det være tillatt å bevege seg under kampens gang på tribunen. Unntaket er på tribunene bak grunnlinjene.

Testet også tidligere

Next Generation-turneringen i Milano har også tidligere vært benyttet til å teste ut endringer i reglementet. Når endringene eventuelt blir implementert i dagens regelverk, er ikke kjent.

Milano deltar ved siden av Ruud også australske Alex de Minaur, amerikanske Frances Tiafoe, svenske Mikael Ymer, serbiske Miomir Kecmanovic, franske Ugo Humbert, italienske Jannik Sinner og spanske Alejandro Davidovich Fokina.

Nordmannen er rangert som nummer fire i turneringen.