Everton-profil etter skrekkskaden: – Skulle ønske vi tapte 0-5

Evertons Andre Gomes ble båret av banen søndag.
Evertons Andre Gomes ble båret av banen søndag. Foto: Nick Potts / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Everton-spiss Cenk Tosun berget ett poeng i Premier League-møtet med Tottenham søndag, men ville i ettertid byttet bort både poenget og scoringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen på Goodison Park endte 1-1 som følge av Tosuns utligning langt inn i overtiden, men etter kampslutt var ingen opptatt av resultatet. Samtaleemnet var den fryktelige skaden Everton-profilen André Gomes pådro seg etter pause.

Portugiseren gikk i bakken etter å ha blitt taklet av Tottenhams Son Heung-min, og støtte i tillegg sammen med Serge Aurier i etterkant. Resultatet ble det som etter alle solemerker var et svært stygt beinbrudd.

En utrøstelig Son ble vist det røde kortet, og etter kampslutt var spillere fra begge lag sterkt preget av episoden. Målscorer Tosun var blant dem.

– Jeg skulle ønsket at jeg ikke scoret, jeg skulle ønske at vi tapte 0-5 og at dette ikke skjedde, skrev han på Instagram med henvisning til lagkameratens skrekkskade.

Betyr ingenting

Målscoreren fant lite glede i utfallet av søndagens drama.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du vinner, du spiller uavgjort, du taper, men alt det betyr ingenting når noe sånt som dette skjer, skriver Tosun – og hilser til uheldige Gomes:

– Jeg vet du kommer tilbake enda sterkere, bror, og vi skal være der for deg.

Everton-manager Marco Silva var naturlig nok også lei seg på elevens vegne. Han kalte taklingen fra Son tøff, men var tydelig på at han ikke mistenkte Son for å ville Gomes noe vondt.

– Vi snakker om to fantastiske fotballspillere, og jeg er sikker på at han ikke mente å gjøre noe ille mot Andre Gomes, sa han.

Hyller Everton

Også Tottenham-manager Mauricio Pochettino var rystet etter å ha vært vitne til skaden.

– Vi er knust. Det var så, så vanskelig, sa han.

Argentineren lovpriste samtidig måten Everton-spillerne tok seg av sønderknuste Son i sekundene og minuttene etter episoden.

– Fysioterapeutene, legene, lagkameratene til Gomes og resten av Everton var fantastiske. Jeg vil gjerne si tusen takk, sa Tottenham-sjefen.

Etter kampen skal Everton-kaptein Séamus Coleman ha kommet ti Tottenham-garderoben for å trøste Son.