Djokovic til finale i Paris Masters, møter Shapovalov

Novak Djokovic er klar for finalen i Paris Masters. Foto: Michel Euler, AP / NTB scanpix
Novak Djokovic er klar for finalen i Paris Masters. Foto: Michel Euler, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Novak Djokovic hadde full kontroll i semifinalen mot Grigor Dimitrov. Serberen vant 7-6, 6-4 og er klar for nok en finale i Paris Masters i tennis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der møter han Denis Shapovalov. Det ble klart da verdenstoer Rafael Nadal trakk seg rett før sin semifinale mot canadieren skulle starte. Årsaken var en vond magemuskel.

– Jeg har hatt det samme problemet tidligere, og legenes anbefaling var at jeg ikke burde spille. Da måtte jeg høre på det, sa Nadal.

Nadal kunne med turneringsseier ha sikret førsteplass på ATP-rankingen ved sesongslutt. Selv uten finaleplass skyver han Djokovic ned fra toppen når rankingen publiseres mandag.

I fjor satte en lignende skade ham utenfor sesongfinalen i London, men denne gang håper Nadal at han kan stille opp og kjempe for førsteplassen på rankingen.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å bli klar til London, men jeg kan ikke gi klart svar i dag, sa han.

Djokovic er klar for sin femte finale i den franske hovedstaden. Fire ganger tidligere har Djokovic gått seirende ut av storturneringen i Paris, senest i 2015. Det gjør at han er den mestvinnende spilleren gjennom tidene i turneringen. Djokovic var i finalen også i fjor, men da tapte han i strake sett for Karen Khatsjanov.

I semifinalen mot Dimitrov, som er ranket som nummer 27 i verden, ble det tiebreak i det første settet. Der var Djokovic sterkest, brøt bulgareren tre ganger og vant 7-5.

I det andre settet fulgte spillerne hverandre til 3-2 til Djokovic, før mannen som troner på toppen av verdensrankingen brøt Dimitrov til 4-2. Derfra og ut hadde Djokovic kontroll og vant til slutt 6-4, etter at han i det avgjørende gamet vant alle fire poengene.

Førsteplassen på ATP-rankingen ved sesongslutt står mellom Djokovic og Nadal. For serberen vil det eventuelt være sjette gang han avslutter året på topp, for Nadal femte gang. Pete Sampras har rekorden med seks ganger.

Personvernpolicy