Bayern Münchens styggeste serietap på ti år

Eintracht Frankfurt kunne juble for 5-1-seier over Bayern München lørdag, den sørtyske storklubbens styggeste serietap på over ti år. Foto: Michael Probst, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med ti mann ble Bayern München slått hele 5-1 av Eintracht Frankfurt i 1. Bundesliga fotball. Det er storklubbens styggeste serietap siden april 2009.

Jérôme Boateng ble utvist tidlig i kampen, og Filip Kostic, Djibril Sow, David Abraham, Martin Hinteregger og Goncalo Paciencia utnyttet det til å score hvert sitt mål for hjemmelaget.

Verken Robert Lewandowskis 14. mål for sesongen eller Thomas Müllers 500. kamp i Bayern-trøye kunne berge dagen for gjestene.

– De neste dagene kommer til å bli veldig turbulente. Vi har mye å tenke på, sa Bayern-keeper og -kaptein Manuel Neuer til Sky TV.

For ti og et halvt år siden ble det nederlag med samme sifre mot Wolfsburg. Siden den gang er Bayern blitt seriemester åtte ganger.

Gladbach-luke

Borussia Mönchengladbach vant 2-1 borte mot Leverkusen og skaffet seg tre poengs luke på tabelltopp i 1. Bundesliga. Nytt lag på 2.-plass er Borussia Dortmund, som påførte Wolfsburg sesongens første serietap med 3-0-seier.

RB Leipzig tok sin største seier i Bundesliga noensinne da Mainz ble slått 8-0. Timo Werner gjorde hattrick, og Leipzig klatret forbi Bayern München til 3.-plass med samme poengsum, fire bak Gladbach.

Bayern München var ubeseiret i sine 16 siste seriekamper da laget løp på banen i Frankfurt, men laget havnet i trøbbel tidlig. Hjemmelaget fikk først straffespark da Boateng felte Paciencia, men etter VAR-konsultasjon ble det frispark utenfor 16-meteren og rødt kort.

Må ikke skje

Det ble ikke scoring på frisparket, men et kvarter senere, i det 25. minutt, gjorde Kostic 1-0. Ved pause sto det 2-1, men gjestene raknet etter pause.

– Det røde kortet ble utslagsgivende, men det vi gjorde i dag må ikke skje. Vi kan ikke tape på denne måten, sa Bayerns pressede trener Niko Kovac.

Oscar Wendt og Marcus Thuram scoret målene da serieleder Borussia Mönchengladbach tok tre nye poeng, mens Borussia Mönchengladbach fikk sine scoringer fra Thorgan Hazard, Raphaël Guerreiro og Mario Götze.