Kings praktscoring ble avgjørende mot læremesteren Solskjær

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær gikk se at hans gamle elev Joshua King ble matchvinner i 1-0-kampen mot bortebane.
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær gikk se at hans gamle elev Joshua King ble matchvinner i 1-0-kampen mot bortebane. Foto: Mark Kerton / AP

Joshua King ble matchvinner da Bournemouth påførte Manchester United et sviende 0-1-tap. King var en av Ole Gunnar Solskjærs elever i United-akademiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kom til kampen fulle av selvtillit etter å ha slått Chelsea ut av ligacupen onsdag med 2–0. Bournemouth og King har på sin side slitt og ikke scoret på tre seriekamper.

Bournemouth hadde ikke slått Manchester United siden King også scoret vinnermålet i 2-1-seieren for snart fire år siden.

Joshua King var en del av Manchester Uniteds akademi fra 2009 og han var i klubbens eiendom til han ble solgt til Blackburn 2013. Til Bournemouth kom han i 2015.

Den norske spissen var innledningsvis aktiv og god på topp for hjemmelaget. Han gjorde alt riktig da han tok ned ballen inne i feltet på brystet. Nordmannen fikk vendt unna Aaron Wan-Bissaka før han banket ballen i mål til 1-0.

– For meg er det litt ekstra spesielt å score mot min tidligere klubb og noen tidligere lagkamerater og tidligere manager, sa King til VG i pressesonen.

Magi

– Vi klarte ikke å utnytte den gode starten vår, og et øyeblikks magi gjorde at de vant. Noen ganger må du bare rekke hendene i været og si «godt gjort», sa Solskjær.

– I kamper som denne er det viktig å få det første målet, og det var de som fikk, sa kristiansunderen.

– En veldig god prestasjon av Josh, men det var angrepsspillet vårt som førte til en slik prestasjon. Vi var flinkere innenfor 16-meteren, forklarte Bournemouth-manager Eddie Howe til BBC.

Det var Kings tredje mål for Bournemouth denne sesongen og hans 45. totalt i Premier League. Han har et godt stykke opp til Solskjærs 91 mål som mestscorende nordmann i den øverste serien i England.

Manchester United var det beste laget i 1. omgang, men klarte ikke å utnytte overtaket til å skape neo særlig store muligheter.

Regnvær

Det var ikke mye som minnet om sol i «sommerbyen» Bournemouth. Det bøttet ned i et ufyselig vær. United presset på for scoring i den andre omgangen, men hjemmelaget forsvarte seg på eksemplarisk vis og vant 1-0.

Tapet var Uniteds første på fem kamper.

Manchester United tar imot Partizan Beograd i europaligaen torsdag til uken. Neste søndag møter de Brighton hjemme. Bournemouth skal neste søndag ut mot Newcastle.

Personvernpolicy