Strømsgodset reddet uavgjort mot Rosenborg på overtid

Even Hovland depper over Strømsgodsets 1-1-scoring i Drammen fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Even Hovland depper over Strømsgodsets 1-1-scoring i Drammen fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rosenborg så ut til å være på vei mot seier mot Strømsgodset etter et sent mål, men på overtid sørget Lars Sætra for 3-3 i fredagens eliteseriekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre minutter før slutt så et selvmål ut til å avgjøre kampen for Rosenborg, men Sætra sørget for poengdeling på overtid.

For RBK kan poengtapet koste dyrt. De er ett poeng bak Odd på tredjeplass, men Skien-klubben har én kamp til gode. De tre beste lagene i Eliteserien sikrer kvalifisering til Europa neste sesong, men det ser stadig vanskeligere ut for trønderne.

Rosenborg kan gå glipp av mange millioner om de havner utenfor de tre beste. Laget slo tilbake etter en tung periode da de vant 3-1 over serieleder Molde forrige helg, men fredag kom nok en nedtur.

Med fredagens uavgjort ligger Strømsgodset på 13.-plass. Klubben er ett poeng foran kvalifiseringsplass og to foran direkte nedrykk. Konkurrentene har i tillegg én kamp til gode, så Strømsgodset lever fortsatt farlig.

To raske mål

Etter en frisk start av hjemmelaget var det Rosenborg som tok ledelsen etter et drøyt kvarter. Etter en corner fant Samuel Adegbenro midtstopper Hovland som kriget inn ledermålet for trønderne.

Bare fire minutter senere slo hjemmelaget tilbake. Kristoffer Tokstad gikk i bakken innenfor 16-meteren og Godset ble tildelt straffespark. Keeper André Hansen hoppet ut i en duell og klarerte ballen. Han traff også lagkamerat Birger Meling, og i samme duell gikk Tokstad ned.

Maigaard var iskald og chippet inn utligningen fra 11 meter.

Både gjestenes Bjørn Maars Johnsen og Godsets Prosper Mendy hadde deretter store muligheter til å score før pause, men begge bommet.

Overtidsdrama

RBK sendte av gårde et skremmeskudd like etter pause da Maars Johnsen skjøt utenfor, men åtte minutter etter hvilen sto det 2-1 til hjemmelaget.

Muhamed Keita mottok ballen i feltet og plasserte den vakkert i det lengste hjørnet og sørget for 2-1 til Strømsgodset.

Begge lag hadde store muligheter til å score i de neste minuttene. 17 minutter før full tid satt den for Rosenborg. Anders Konradsen ble felt, og fra straffemerket var kaptein Mike Jensen sikker.

Kampen så ut til å være avgjort da Glesnes satte ballen i eget mål tre minutter før slutt, men på overtid satt den altså for Strømsgodset. Sætra var på rett plass til rett tid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden