Emils halsbrekkende rekordstup går verden rundt

Mossemannen Emil Lybekk har satt verdensrekord i filmet dødsing ved å hoppe fra 27 meters høyde. – Det smeller godt når han treffer vannoverflaten. Rett og slett pent se på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Første gang jeg så klippet trodde jeg det var i slow motion, sier Truls Torp.

Torp er youtuber, dødser og venn av Emil Lybekk, mossingen som denne måneden satt rekord i dødsing ved å hoppe fra 27 meters høyde.

Et så høyt dødsing-hopp har aldri tidligere vært filmet.

– Emil har alltid vært helt rå. 20-klubben blir nå ledet av Lybekk, sier Torp som selv er tidligere verdensmester i dødsing.

20-klubben er en eksklusiv samling dødsing-utøvere som har hoppet fra over 20 meter.

Les også: Norsk sport sjokkerer utlandet: – Krever baller av stål

Rekord

Tidligere holdt Torp verdensrekorden for filmatisert dødsing med et hopp fra 25 meters høyde. Rekorden sto helt til før Lybekk slo den i midten av oktober med hoppet i Moss, som nå går verden rundt.

– Hoppet var en såkalt klassisk døds, framlengs døds uten rotasjon. Han går svært, flyr litt, og så smeller det godt når han treffer vannoverflaten. Rett og slett pent se på, sier Torp om Lybekks prestasjon.

ABC nyheter har prøvd å kontakte Lybekk for å få en kommentar, men har ikke lykkes i å nå han. Ifølge Torp er Lybekk på dødse-ferie i Bali hvor det finnes mange klipper og steder man kan hoppe fra.

Risiko

Når man hopper fra så store høyder så er det en risiko for at man kan skade seg og kroppen blir utsatt for store krefter når man treffer vannet.

– Det handler om å eie luftrommet rundt seg og ha god kontroll på kroppen sin. Mestrer man landingen slipper man unna med blåmerker, forteller Torp.

Les også: Se høydepunktene fra VM i dødsing

30-klubben

Som regel hopper dødsere fra ti meters høyde i konkurranser, men noen utøvere utfordrer hverandre til å gå ut av komfortsonen – og opp i høyde.

– Å hoppe fra ti-meteren har blitt til lek, men når man nærmer seg 20 meter og mer så kjenner du pulsen i stige, sier Torp.

– Det er vel bare et spørsmål om tid før noen av gutta hilser på 30-klubben, sier Torp.

Personvernpolicy