Henrik Kristoffersen mener eget opplegg har gjort ham bedre

Sölden, Østerrike 20191025. Henrik Kristoffersen forlater FIS-forum i Sölden hvor han ble intervjuet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Sölden, Østerrike 20191025. Henrik Kristoffersen forlater FIS-forum i Sölden hvor han ble intervjuet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Henrik Kristoffersen (25) har forberedt seg til årets sesong med spesialsydd opplegg. Det har gjort ham bedre, mener alpinisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at den årelange krangelen med skiforbundet ble avsluttet med forlik etter én uke i retten, har 25-åringen fra Rælingen ladet opp med et eget helse- og treningsopplegg i sesongoppkjøringen.

Alt er styrt av far og trener Lars Kristoffersen, mens Einar Witteveen har kommet inn som trener. Kristoffersen får også en ekstra assistentressurs i seks måneder, i tillegg til det resterende teamet han selv står for. Selv mener Henrik Kristoffersen at det gjør ham til en bedre utøver.

– Jeg tror det, men det gjenstår å se. Men uansett hvor hardt og godt man jobber, så har man ingen garanti for at det skal lykkes. I alle fall ikke i den idretten vi driver med, for det er ekstremt små marginer og ekstremt mye som må klaffe.

– Slipper å ta hensyn

– Men jeg trives mer i hverdagen nå enn det jeg gjorde tidligere, sier Kristoffersen og forteller at treningene er lagt opp til hva han trenger for å bli best mulig.

– Hva er annerledes?

– Du slipper å ta hensyn til andre og hva andre trenger. Det er positivt for min del. Man gjør ikke alltid det man har lyst til, men man gjør det som kreves for å bli best mulig.

– Jeg synes det funker bra så langt.

Jakter tre kuler

I sesongåpningen måtte Kristoffersen innse at det ikke gikk slik han hadde håpet. En skuffende 10.-plass etter første omgang endte med en enda mer skuffende 18.-plass etter finaleomgangen.

Det var det første rennet uten Marcel Hirscher som konkurrent. Østerrikeren la opp som alpinist i september.

Kristoffersen er ikke mindre beskjeden enn at han jakter tre kuler: I slalåm, storslalåm og i verdenscupen sammenlagt. Han er kun 25 år, men har allerede rukket 53 pallplasseringer i verdenscupen, 18 ganger helt øverst. Han har også to OL-medaljer, han har vunnet «kula» i slalåm og han har VM-gull i storslalåm.

Kristoffersen er utvilsomt en av favorittene denne sesongen. Hvem frykter han mest?

Frykter «Pinten»

– I slalåm så er det Clement Noel. Han kjørte veldig fort i fjor. I storslalåm er det Alexis Pinturault, sier Kristoffersen og legger til at Pinturault også blir den tøffeste konkurrenten om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Pinturault, eller «Pinten» som Kristoffersen kaller ham, vant i Sölden da alpinistene åpnet sesongen med storslalåm.

Neste renn går i finske Levi 24. november. Da fortsetter jakten på «kula», trofeet som viser at du har vært best i én disiplin. I Levi skal det kjøres slalåm.

Personvernpolicy