Liverpools visekaptein om VAR: – Ødelegger stemningen

<p>James Milner satte inn det avgjørende målet mot Leicester i starten av oktober. Liverpool fikk tildelt straffe på overtid, som ble sjekket av VAR. Avgjørelsen ble stående og Milner scoret. Likevel er ikke Milner glad i VAR.</p>
James Milner satte inn det avgjørende målet mot Leicester i starten av oktober. Liverpool fikk tildelt straffe på overtid, som ble sjekket av VAR. Avgjørelsen ble stående og Milner scoret. Likevel er ikke Milner glad i VAR. Foto: Jon Super / AP

Liverpool-spiller James Milner er ingen fan av videoassistert dømming (VAR). Han mener det ødelegger stemningen på fotballarenaene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne sesongen har VAR blitt tatt i bruk i Premier League. I alle 100 kampene som har blitt spilt så langt har teknologien blitt brukt, og søndag var det nok en gang i fokus.

Manchester United fikk to straffer i oppgjøret mot Norwich, og Crystal Palace ble tildelt straffe mot Arsenal. Alle de tre straffene ble dømt etter bruk av VAR.

I et intervju med den engelske avisen The Guardian er Liverpool-kaptein James Milner kritisk til VAR-bruken i Premier League, bare to måneder inn i sesongen.

– Jeg er ikke noe fan av VAR i det hele tatt. Det ødelegger stemningen, sier Milner, som i sin selvbiografi «Ask A Footballer» har uttalt at han hater VAR.

VAR i bruk mot United

Milners Liverpool tok ledelsen 2-1 mot Manchester United på Old Trafford forrige helg, men scoringen ble annullert etter at VAR ble brukt.

– I fotballen gjøres det menneskelige feil, både av spillerne og av dommerne. Det kan hende at jeg er gammeldags, men det er for mye prat om VAR. Mållinjeteknologien er genial. Der kommer avgjørelsen med en gang, det er svart på hvitt, sier han og fortsetter:

– Men VAR ødelegger atmosfæren. Man scorer, det eksploderer på tribunen, og så kommer VAR i bruk og sjekker om det egentlig er mål.

Ifølge Sky Sports er det 22 dommere som har blitt trent opp til å bruke VAR i Premier League. De sitter på Stockley Park, like ved Heathrow-flyplassen.

Personvernpolicy