Ruud faller på tennisrankingen igjen

Casper Ruud har falt to plasser på den ferske verdensrankingen.
Casper Ruud har falt to plasser på den ferske verdensrankingen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Casper Ruud imponerte stort da han søndag kvalifiserte seg til hovedturneringen i Paris, men på verdensrankingen faller den norske tennisproffen stadig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen fra Snarøya er nå nummer 63 på verdensrankingen med 931 poeng. Det er to plasser svakere enn forrige ukes 61.-plass, og det er nå ni plasser fra hans karrierebeste på 54.-plass, en plassering han hadde tre uker i august.

Ruud har vært aktiv de siste ukene og rukket å spille tre turneringer i oktober. Først røk han i strake sett for Filip Kraijnovic i Stockholm, før han tapte i den andre kvalifiseringskampen til å kvalifisere seg for hovedturneringen i Basel.

Senest denne uken slo han voldsomt tilbake da han slo Mikael Ymer og Hugo Gaston i kvalifiseringen til ATP-turneringen i Paris. Han er nå kvalifisert for hovedturneringen i Frankrikes hovedstad.

Det er stadig ingen endringer blant ringrevene helt i toppen. Novak Djokovic er på topp, tett etterfulgt av Rafael Nadal. Så er det et stort gap ned til Roger Federer.

Innenfor topp ti har det vært enkelte endringer. Russiske Karen Khachanov avanserer en plass til 8.-plass og italienske Matteo Berrettini har hoppet opp to plasser, fra 11.-plass til 9.-plass. Ruud slo Berrettini i Roland-Garros.

Personvernpolicy