Tromsø knuste Ranheim 4-2 i bunnoppgjøret i nord

Tromsø fikk mye å juble for i 4-2 seieren mot bunnlaget Ranheim. Her feirer hele laget 3-1-målet til Magnus Andersen, som var sentral i dagens kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsø fikk mye å juble for i 4-2 seieren mot bunnlaget Ranheim. Her feirer hele laget 3-1-målet til Magnus Andersen, som var sentral i dagens kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tromsøs finske spillere og Magnus Andersen var sentrale i 4-2-seieren mot Ranheim. Tre poeng ga hjemmelaget luke ned til nedrykks striden i eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsspiller Juha Pirinen ga «Gutan» ledelsen etter 22 minutter, før det ble mål begge veier og 2-1 rett før pause. Etter hvilen la Magnus Andersen på til 3-1 for Tromsø og assisterte Runar Espejords 4-1-scoring. Ranheims redusering til 4-2 endte kun som pynt på resultatet.

– Det er fire kamper igjen, og vi trenger fortsatt å vinne fotballkamper. Men måten laget spilte på i dag, i en litt presset situasjon, viste at de hadde det morsomt utpå der. Mye av spillet i dag var veldig bra, sa en fornøyd, men nøktern Tromsø-trener, Simo Valakari til Eurosport.

For Ranheim er situasjonen prekær. De ligger helt sist med sine 24 poeng og ligner et nedrykkslag.

– I dag gjør vi en av de svakeste prestasjonene i år. Fryktelig kjipt. Spesielt på de grunnleggende tingene som duellspill og løpskraft. De scorer jo på tre dødballmål, sa Ranheim-trener Svein Maalen.

Valakari doblet

Tromsø tok ledelsen etter 22 minutter da Morten Gamst Pedersens presise frisparkfot gikk gjennom nesten hele feltet og gjorde at Ranheims keeper ikke fikk slått ballen ordentlig ut. Da kunne finske Juha Pirininen skli ballen inn i mål på bakerste stolpe.

Pirinens landsmann Onni Valakari la på til 2-0 rett etter at lagets spiss Fitim Azemi måtte ut med skade etter å ha ligget nede ved flere anledninger.

Hjemmelaget trodde de hadde tomålsledelsen i behold til pause, men da dukket Aleksander Foosnæs opp og reduserte til 2-1 før pause via et Tromsø-bein.

I løpet av ti minutter etter pause var stillingen plutselig 4-1 til hjemmelaget. Et nydelig angrep endte med 3-1 da skuddet til Magnus Andersen gikk i en bue inn i mål etter å ha blitt parert av keeper. Mannen med 3-1-målet vant ballen fem minutter senere og ga ballen til Runar Espejord som forserte fram i banen og klinte ballen i mål via begge stolpene.

Redusering til ingen nytte

– Det var veldig deilig, fantastisk de her seierne på senhøsten på Alfheim. Det var gøy i dag, og det var godt å score, sa innbytter og målscorer Espejord etter kampen.

Ranheim reduserte etter et selvmål fra Tromsøs Jostein Gundersen, men vant likevel ganske komfortabelt 4-2 til slutt.

For Tromsø blir det også mye mer komfortabelt på tabellen etter seieren mot bunnlaget Ranheim. De ligger nå fire poeng over direkte nedrykk og har tre poeng ned til kvalikplassen.

Ranheim ligger helt sist sammen med Mjøndalen med 24 poeng og fikk en skikkelig nesestyver etter storseier mot Odd sist.

Personvernpolicy