Herrelandslaget i langrenn dropper høydeopphold

<p>I motsetning til herrelandslaget har kvinnelandslaget valgt å legge deler av sesongoppkjøringen til høyereliggende strøk i Livigno og Val Senales i Italia. På bildet: Emil Iversen (til venstre) Johannes Høsflot Klæbo (til høyre). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
I motsetning til herrelandslaget har kvinnelandslaget valgt å legge deler av sesongoppkjøringen til høyereliggende strøk i Livigno og Val Senales i Italia. På bildet: Emil Iversen (til venstre) Johannes Høsflot Klæbo (til høyre). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Til tross for uenighet innad i langrennsgruppa, har landslagstrener Eirik Myhr Nossum bestemt seg for å vrake høydetrening rett før sesongstart.

– Det viktigste er å få trent godt, hvilt godt og spist godt. Jeg tror vi får gjort det bedre på hjemmebane enn i høyden. Jeg sier ikke at hele laget er 100 prosent enige i det. Mange er enige det. En del er uenige , sier Myhr Nossum til Dagbladet.

I motsetning til herrelandslaget har kvinnelandslaget valgt å siste del av sesongoppkjøringen til høyereliggende strøk i Livigno og Val Senales i Italia.

Les også: Johnsrud Sundby passerte Oddvar Brå

Beijing-OL i 2022 går i høyden

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Landslagstrener Eirik Myhr Nossum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I slutten av august tok Eirik Myhr Nossum med seg allroundløperne til høydeopphold i franske Font-Romeu, som ligger på nøyaktig samme høyde hvor langrennene under Beijing-OL i 2022 skal gå.

– Vi prøver noe nytt. Jeg tror det kan være positivt, uttalte Nossum til NTB i slutten av juli.

Men kvinnelandslagets treningsopphold går altså uten herrene.

– Vi var ikke i Val Senales i fjor heller med unntak av Emil, og han kom hjem med farang. Vi fikk gått bra på ski på Sjusjøen i samme tidsrom i fjor, og det var godt nok. Det ønsker vi å prioritere i den perioden også i år, sa Nossum.

Klæbo: – Like bra å trene hjemme

En av veteranene på landslaget, Martin Johnsrud Sundby, er enig i avgjørelsen om å kutte ned på trening i høyden.

Johannes Høsflot Klæbo deltok på landslagssamling i høyden for første gang i høst, men tror trening under norske forhold er vel så bra.

– Jeg tror høydetrening kan fungere for min del, men det er ikke avgjørende for meg. Det kan fungere, men jeg tror det kan være like bra å trene hjemme, sier Klæbo til Dagbladet.

Oversikt: Programmet for VM i skiskyting 2020

Les også: Klæbo slapp med skrekken og vond tå etter fall

VIDEO:Klæbo parkerte konkurrentene og tok VM-gull på sprinten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært