City bråvåknet etter pause og banket Villa

Raheem Sterling scoret sitt sjuende ligamål for sesongen da Manchester City slo Aston Villa 3-0. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Raheem Sterling scoret sitt sjuende ligamål for sesongen da Manchester City slo Aston Villa 3-0. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester City slet lenge med å score hjemme mot Aston Villa, men like etter pause løsnet det for de lyseblå, som vant Premier League-duellen 3-0.

Nøyaktig 19 sekunder var spilt av annen omgang da formspilleren Raheem Sterling sendte City i føringen. Et langt oppspill fra keeper Ederson ble stusset videre av Villa-forsvarer Tyrone Mings. Sterling fikk ballen og var god da han alene med Tom Heaton plasserte ballen mellom beina på keeperen.

City ville tilbake på 2.-plassen i ligaen, og en annen formspiller, midtbaneeleganten Kevin De Bruyne, bidro til å styrke ledelsen etter 64 minutter. Han spilte vegg med Benjamin Mendy etter en corner og bøyde inn 2-0 fra kanten av 16-meteren.

– I første omgang manglet vi kanskje litt intensitet, og rytmen var ikke helt der. Men i annen omgang startet vi bra, og vi endte med en god prestasjon, sa De Bruyne ifølge BBC.

Kampen ble fullstendig punktert fem minutter senere. City satte Villa under kraftig press, og Ilkay Gündogan gjorde 3-0 på halv volley etter en halvklarering.

Aktuelt: Manchester City tilbake på vinnersporet

Røde Fernandinho

Da gjorde det ikke veldig mye at Fernandinho pådro seg sitt andre gule kort og ble utvist fire minutter før slutt. Samtidig var det tåpelig av midtbanespilleren å stoppe Keinan Davis ulovlig all den tid City ledet komfortabelt.

Fernandinho har i en lengre periode vikariert i et skadeskutt City-forsvar, og han kan bli savnet i neste kamp. Brasilianeren må stå over hjemme mot Southampton i ligacupen som følge av utvisningen.

– Det er en del av spillet. Men det er selvsagt ikke bra, for du ønsker jo at alle skal kunne være med, sier lagkamerat De Bruyne.

3-0-resultatet var uansett solid av vertene, men samtidig en smule flatterende med tanke på det som skjedde før pause. Da var Villa-spillerne mer energiske enn vertene, og de viste også meget oppofrende forsvarsspill.

Villa hadde også noen gode angrep og en fin dobbeltsjanse ved John McGinn og Douglas Luiz halvveis i første omgang. Ved den anledningen stoppet Ederson begge forsøkene.

Benket Agüero

Gabriel Jesus ble valgt som midtspiss framfor Sergio Agüero lørdag, men brasilianeren imponerte ikke voldsomt foran mål.

Han brente en stor sjanse allerede etter fire minutter da han skjøt utenfor fra ti meter. Tidlig i annen omgang burde han også scoret etter en strøken ball fra Sterling, men Jesus skjøt rett på Heaton.

Det kan samtidig nevnes at Jesus gjorde en god jobb med å presse Mings til å stusse Sterling fri i forkant av 1-0-målet. På overtid prøvde han seg på en chip som endte i tverrliggeren.

Agüero spilte det siste kvarteret for City, som tok seg forbi Leicester og opp til annenplass på tabellen. Det skiller fortsatt tre poeng opp til ligaleder Liverpool, som spiller hjemme mot formsvake Tottenham søndag.

Villa ligger på 13.-plass i Premier League.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært