Bortetørken over for Solskjær

Tett mellom Partizan Beograd og Manchester United i europaligaen torsdag. Foto: Darko Vojinovic, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter hele 232 dager uten borteseier vant endelig Ole Gunnar Solskjærs Manchester United hjemmefra. Det ble 1-0 over Partizan Beograd i europaligaen.

Anthony Martial scoret på straffespark kort tid før pause. Unggutten Brandon Williams ble felt innenfor 16-meteren i forkant av målet. Han spilte en meget solid kamp.

– Han var banens beste, sa Solskjær om 19-åringen Williams.

United var ikke særlig bedre enn Partizan oppgjøret sett under ett. Kampen får ikke plass i historien for strålende underholdning.

Endte svak borterekke

Hjemmelaget hadde et ganske solid grep i deler av 2.-omgangen, og ved et par anledninger var Partizan virkelig nær utligning. Vertene skaffet seg hele ti cornere.

– Vi kjempet godt og forsvarte oss godt inne i feltet i 2.-omgangen. Jeg er ikke fornøyd med måten vi forsvarte oss på lenger oppe i banen. Vi skal ikke være et lag som behøver å forsvare oss i egen boks, sa Solskjær til Uniteds TV-folk i Serbia.

United kom til den serbiske hovedstaden med hele elleve bortekamper på rad uten seier og en målforskjell på 5-19 i samme periode. Ikke siden 3-1-triumfen over Paris. St. Germain i begynnelsen mars, hadde laget vunnet hjemmefra.

Avgjørende?

– Det viktige for Solskjær var å vinne borte. De gjør ikke noen spesielt godt kamp. Partizan var ineffektive, og de laget også et noe klønete straffespark, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Søndag spiller United borte mot nestjumbo Norwich i det som er et tilnærmet bunnoppgjør i Premier League. Ti poeng på ni kamper er Uniteds poengfasit. Norwich har bare sju tross Teemu Pukkis mange scoringer.

Et par velansette engelske fotballeksperter mener at Norwich-kampen i verste fall kan sette Solskjærs jobb i fare om United skulle tape.

I europaligaen har United nå sju poeng etter tre kamper. Før turen til Serbia ble det 1-0 over Astana og 0-0 mot AZ Alkmaar. Engelskmennene topper gruppen foran AZ Alkmaar, som torsdag vant 6-0 over Astana.

Nederlenderne har fem poeng, ett mer enn Partizan på tredjeplass. Astana står foreløpig uten poeng.