Er Erling Braut Haaland (19) den nye Messi?

«Haaland blir ikke billig, for alle klubbene i Europa vet nå hvem han er. Akkurat nå fremstår han som en spiss som kan gå inn på et av Europas topplag, skriver fotballskribent Thore haugstad i NRK.
«Haaland blir ikke billig, for alle klubbene i Europa vet nå hvem han er. Akkurat nå fremstår han som en spiss som kan gå inn på et av Europas topplag, skriver fotballskribent Thore haugstad i NRK. Foto: Stringer / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportskommentatorer i Europa henter fram de aller største superlativene om det norske supertalentet; den notoriske måltyven fra Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha bøttet inn mål for Salzburg i både den østerrikske ligaen og i Champions League, hvor han nå er toppscorer, spekuleres det i om 19-åringen snart vil bli å finne i startelleveren til en av de største klubbene i Europa.

«Haaland blir ikke billig»

– Akkurat når Haaland vil bytte klubb, er kun et tidsspørsmål. Sannsynligvis starter budrunden i vinter eller neste sommer, for det virker utenkelig at en så god spiss skal bli i en så liten liga som Østerrike. Haaland blir ikke billig, for alle klubbene i Europa vet nå hvem han er. Akkurat nå fremstår han som en spiss som kan gå inn på et av Europas topplag, skriver fotballskribent Thore Haugstad i NRK.

Også svenskene har for lengst fått øynene opp for den målfarlige rogalendingen.

– Det norske vidunderbarnet scoret to mål mot Napoli. Nå er han øverst på toppscorerlisten i Champions League. Haaland er et av Europas mest interessante navn for framtiden, konkluderer Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Slår gjennom med et brak»

I danske Berlingske Tidende blir Haalands scoringsiver kommentert slik:

– Haaland bøtter inn mål og setter rekorder. Nordmannen slår i disse uker gjennom med et brak på den internasjonale scenen.

Erling Braut Haaland er sønn av Alf-Inge Håland, tidligere landslagsspiller i fotball. Fotballeventyret startet i Bryne Fotballklubb. I januar 2017 ble han solgt til Molde FK hvor han fikk sitt gjennombrudd på det øverste nivået i norsk fotball. I dag spiller han for Red Bull Salzburg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan bli solgt i januar

Nå blir navnet hans nevnt i samme åndedrag som Messi og Ronaldo.

Kommentatoren Gabriele Marcotti skriver på twitter at han ikke vil bli forundret om Haaland kan være en av arvtagerne etter Cristiano Ronaldo (34) og Lionel Messi (32), melder VG.

Ifølge TV2 kan Haaland bli solgt allerede på nyåret.

– Det kan være noen benytter sjansen i januar til å gå først inn, for så å la ham spille i Salzburg ut sesongen og komme til sommeren, mener TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Årets sensasjon i Champions League»

Dagbladets kommentator Morten Pedersen er også mektig imponert.

«Erling Braut Haaland er er sjelden vare. En upolert juvel. Et talent uten frykt og sperrer. En tenåring som får vanskelige ting til å se enkle ut. Han har gjort motstandernes straffefelt til sitt eget kontor og leverer varene hver eneste gang han er på jobb. Erling Braut Haaland er så langt årets sensasjon i Champions League.»