Hovland med marerittrunde i Japan

Golfspilleren Viktor Hovland hadde en tung start på PGA-turneringen i Chiba, Japan torsdag. Foto: Jared C. Tilton/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP / NTB scanpix
Golfspilleren Viktor Hovland hadde en tung start på PGA-turneringen i Chiba, Japan torsdag. Foto: Jared C. Tilton/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske golfproffen Victor Hovland gikk fem slag over par på første dag av PGA-turneringen i Chiba, Japan. Han er med det langt nede på resultatlisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang på svært lenge gikk det mot at han skulle gå av banen uten en eneste birdie, men på det 18.-hullet lykkes endelig den unge nordmannen å sette en putt til birdie.

Det startet dårlig med en bogey allerede på det første hullet for 22-åringen. Det skulle komme en sjelden triplebogey (tre slag under par) på det femte hullet.

Ingenting synes å stemme og det ble nye bogeyer på hull 13 og 14 før birdien kom på avslutningshullet.

I forrige uke satte Hovland rekord med å ha score under 70 i 19 strake runder på PGA-touren.

– Målet for Hovland blir nå klare å ta seg tilbake til par, sa Eurosports kommentator Henrik Bjørnstad.

Han har bare ti spillere bak seg på resultatlisten, men i og med at bare er 78 spillere som deltar i Japan er det ingen kutt.

I teten ligger Tiger Woods som gikk sin åpningsrunde på 64 slag og seks slag under par. Den amerikanske superstjernen startet med tre bogeyer før han fikk i gang putteren og avsluttet med ni birdier.