Salzburg tapte til tross for nytt Haaland-show

Erling Braut Haaland var nok en gang i fyr og flamme for Salzburg. Onsdag endte det likevel med tap. (AP Photo/Kerstin Joensson) Foto: NTB scanpix

Erling Braut Haaland (19) er toppscorer i mesterligaen etter at han onsdag scoret to mål da Salzburg tapte 2-3 mot Napoli.

Det var nordmannens femte og sjette mål i turneringen denne sesongen. Det gjør ham til toppscorer.

Haaland satte inn 1-1 for hjemmelaget på straffespark før pause. Han sendte keeper feil vei og trillet inn utligningsmålet. Etter hvilen satte han inn 2-2 med en heading.

To mål av 19-åringen holdt likevel ikke for østerrikerne. Dries Mertens scoret to ganger og Lorenzo Insigne ett i det som endte med 3-2-seier til Napoli.

– Jeg tenker ikke så mye på det nå (målene). Nå er jeg forbannet sur, sa Haaland til Viaplay rett etter kampen.

– Vi gjør noen nybegynnerfeil som gjør at vi slipper inn 1-2. Det er tungt å sitte igjen uten noe etter en sånn kamp på hjemmebane. Skuffende, la jærbuen til.

For tapet gjør at Salzburg i trøbbel i sin gruppe. De er tre poeng bak Napoli og Liverpool. I neste runde skal de til Italia.

I eksklusivt selskap

Onsdagens scoringer gjør Haaland til den andre tenåringen gjennom tidene som scorer i sine første tre kamper i mesterligaen. Det skriver statistikktjenesten Opta. Bare Real Madrid-stjernen Karim Benzema har gjort det tidligere.

Haaland hadde hatt en ball i mål også tidligere i kampen. Etter åtte minutter så 19-åringen ut til å ha sendt østerrikerne i ledelsen. Haaland smalt ballen i det nærmeste hjørnet, men scoringen ble annullert for offside.

– Det gikk fint. Jeg klarte meg bra, oppsummerte Haaland selv på spørsmål om duellen med Napolis midtstopperkjempe Kalidou Koulibaly.

Drømmestart på sesongen

Høstsesongen har vært eventyrlig for det norske spisstalentet. Han er toppscorer i den østerrikske ligaen med elleve mål på ni kamper. Han har også fått debuten for det norske A-landslaget.

Mesterligaen åpnet han med et smell, med hattrick i sin første kamp i turneringen hjemme mot Sander Berges Genk. Haaland åpnet målkontoen allerede etter ett minutt og 41 sekunder. I runden etter utlignet han til 3-3 mot Liverpool på Anfield i oppgjøret Salzburg til slutt tapte.

Han er også blant de 20 gjenværende kandidatene i den prestisjetunge Golden Boy-prisen som gis til årets unge spiller i Europa.