Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier

Toni Kroos avgjorde for Real Madrid i sin mesterligakamp nummer 100. Foto: AP / NTB scanpix
Toni Kroos avgjorde for Real Madrid i sin mesterligakamp nummer 100. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Real Madrid kom seg tilbake på vinnersporet i mesterligaen med 1-0-seier over Galatasaray på bortebane tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seieren var storlagets første i årets utgave av turneringen. Real ble utspilt og tapte 0-3 mot Paris Saint-Germain i første kamp, og deretter ble det skuffende 2-2 hjemme mot Brugge.

Det la press på Zinedine Zidanes menn før tirsdagens kamp, og kanskje særlig på storkjøpet Eden Hazard, som ikke har imponert nevneverdig siden overgangen fra Chelsea.

Men nettopp Hazard skulle bli sentral da gjestene tok ledelsen etter 17 minutter. Han spilte vegg med Karim Benzema og kom i god skuddposisjon, men i stedet for å avslutte valgte han å spille ballen tilbake til Toni Kroos.

Tyskeren, som spilte sin kamp nummer 100 i mesterligaen, var god og litt heldig da han bredsidet ballen opp i hjørnet via et Galatasaray-bein.

– Vi forsvarte oss veldig bra og angrep veldig bra. Vi måtte gjøre en god prestasjon, og det var akkurat det vi gjorde, mente Zidane.

Hazard-bom

Det skal sies at kampen var relativt åpen, og begge lag skapte flere halvsjanser før pause. Følelsen var samtidig at Real Madrid hadde brukbar kontroll på oppgjøret etter at Galatasaray hadde vært farlige innledningsvis.

– Jeg ble viktig i starten med tre store redninger. Det vi manglet i dag var et mål nummer to, og det ble spennende på slutten, sa Real-keeper Thibaut Courtois.

Etter en drøy times spill fikk Hazard en gigantisk sjanse til å doble gjestenes ledelse. Han ble stukket fri av Benzema og gjorde alt rett da han rundet keeper, men for åpent mål hamret belgieren ballen i tverrliggeren.

– Han spilte en god kamp. Dessverre for ham endte den ballen i tverrliggeren, sa Courtois om sin landsmann.

Real Madrid skulle fortsette å skape muligheter, men slet med å omsette presset til scoringen som ville ha punktert kampen. Flere ganger rullet gjestene opp angrep som stoppet før de kom til en skikkelig avslutning.

For Galatasaray var Steven N'Zonzi frampå med en heading etter en corner, men ballen gikk over målet. Real Madrid holdt dermed nullen i en mesterligakamp for første gang på elleve måneder.

Målfest for PSG

PSG topper mesterligaens gruppe A med full pott etter en komfortabel 5-0-seier over Brugge på bortegress. Innleide Mauro Icardi og superstjernen Kylian Mbappé scoret henholdsvis to og tre mål for det franske storlaget.

Det første kom allerede etter seks minutter. Icardi var frampå og satte ballen i mål etter et fint innlegg av Angel di Maria.

Sistnevnte var servitør igjen da innbytter Mbappé doblet ledelsen etter timen. Brugge-keeper Simon Mignolet fikk en hånd på innlegget fra di Maria, men ballen havnet likevel på hodet til Mbappé.

Bare to minutter senere scoret PSG igjen. Mbappé vant ballen ved dødlinjen og spilte tilbake til Icardi, som scoret nok et typisk «spissmål».

Assist-kongen Di Maria serverte igjen da Mbappé gjorde 4-0 etter 78 minutter. Det gjorde han også da Mbappé fullbyrdet sitt hattrick kort tid senere.

Personvernpolicy