Tottenham-show gir sjefen arbeidsro

Harry Kane feirer scoring med lagkameratene mot Røde Stjerne
Harry Kane feirer scoring med lagkameratene mot Røde Stjerne Foto: Ian Walton / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham rundspilte Røde Stjerne, scoret fem ganger og fikk en svært kjærkommen opptur i mesterligaen tirsdag. Kampen endte 5-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overkjøringen gir manager Mauricio Pochettino en viss arbeidsro etter uker med uro.

Foran egne fans var smilene tilbake i Tottenham-laget. Anført av måltyven Kane og sørkoreanske Son Heung-min gjorde de liljehvite kort prosess med den tidligere fotballstorheten fra Beograd.

Harry Kane stanget inn 1-0 før ti minutter var spilt da han møtte et innlegg fra Erik Lamela på første stolpe. Sju minutter deretter var Lamela igjen regissør da Son bredsidet inn 2-0 bak Røde Stjernekeeper Milan Borjan.

Minuttet før pause var samme mann iskald da han avsluttet en strålende Tottenham-kontring. Ballen gikk inn i nærmeste hjørne til 3-0.

Marerittperiode

I annen omgang fortsatte Tottenham-profilene å herje med svimle gjester. Erik Lamela satte kontant inn 4-0-målet etter at høyreback Serge Aurier hadde dratt seg inn i banen og funnet argentineren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drøye kvarteret før slutt prikkskjøt Harry Kane inn 5-0. Tottenham-spissen har scoret i tre av tre mesterligakamper i høst og står med fire mål totalt.

Storseieren ga hjemmefansen på nye Tottenham Hotspur Stadium omsider noe å glede seg over.

Tottenham kom til tirsdagens hjemmekamp med en fryktelig sportslig periode i ryggen. 2-7-tapet mot Bayern München i klubbens forrige mesterligakamp ble etterfulgt av 0-3 mot Brighton i Premier League.

Lørdag holdt mannskapet til Mauricio Pochettino på å få en ny nesestyver hjemme mot tabelljumbo Watford, men en sen scoring av Dele Alli berget ett poeng. London-klubben er likevel bare nummer sju på tabellen etter ni serieomganger i den engelske toppserien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olympiakos skremte Bayern

Tirsdag var i det minste mesterligatoget tilbake på skinnene for klubben som forrige sesong var tapende finalist i turneringen. Etter halvspilt gruppespill har Harry Kane og lagkameratene kun Bayern München foran seg på tabellen. Opp til den tyske storklubben skiller det fem poeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bayern kom under i sin kamp mot Omar Elabdellaoui og Olympiakos tirsdag, men snudde til 2-1-seier. Ikke overraskende var det den polske målmaskinen Robert Lewandowski som var i begivenhetenes sentrum.

Han sto bak begge scoringene som snudde kampen, og da Corentin Tolisso la på til 3-1 så seieren ut til å være i boks for gjestene. Brasilianske Guilherme reduserte imidlertid til 3-2 med 11 minutter igjen av ordinær tid og skapte spenning de siste minuttene. Flere mål ble det imidlertid ikke.

Christian Eriksen var heller ikke tirsdag med i Tottenhams startoppstilling.

Søndag skal Mauricio Pochettino og hans mannskap ut i en meget vanskelig ligakamp borte mot serieleder Liverpool.

Les også: Ber Kane forlate Tottenham etter ydmykelse