Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen

Abdoulaye Doucoure senket Tottenham med sin tidlige scoring. Foto: Jonathan Brady / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tottenham fortsetter å slite. Lørdag ble det bare 1-1 hjemme mot tabelljumbo Watford i Premier League.

Abdoulaye Doucoure sendte gjestene i ledelsen allerede etter seks minutter. Dele Alli utlignet like før slutt, men Tottenham tapte likevel ytterligere terreng til topplagene. Forrige sesongs mesterligafinalist ligger på sjuendeplass med tolv poeng på ni kamper.

Presset blir neppe mindre på manager Mauricio Pochettino etter lørdagens forestilling.

Etter en tung sesongstart, med 0-3-tap borte mot Brighton forrige serierunde, trengte Tottenham en opptur. Den kom altså ikke.

Marerittstart

Etter seks minutter kom det nemlig nok en kalddusj. Watford la inn fra høyre, og Abdoulaye Doucoure satte inn 1-0.

Tottenham løftet seg noe utover i omgangen, men slet med å skape de store sjansene. Gjestene kunne fort ha fått et straffespark da Gerard Deulofeu gikk i bakken etter en duell med Jan Vertonghen, men dommeren lot spillet gå.

Etter pause var det flere store sjanser. Innbytter Son Heung-min traff tverrliggeren, og i den andre enden var Roberto Pereyra nære for gjestene like etter.

Tottenham styrte mye av spillet, og fem minutter før slutt kom utligningen. Dele Alli satte inn 1-1 fra skrått hold etter rot i Watford-forsvaret. Dommeren tok i bruk videodømming for å se om Alli brukte armen før målet, men scoringen ble stående.

Chelsea-seier

Chelsea sikret sin tredje strake seier i Premier League da de slo Newcastle 1-0 hjemme på Stamford Bridge. Hjemmesupporterne måtte vente lenge på den forløsende scoringen.

73 minutter var spilt da Callum Hudson-Odoi fant venstreback Marcos Alonso. Spanjolen banket inn ledermålet.

I den «norske duellen» mellom Bournemouth og Norwich endte det 0-0. Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich, mens Joshua King kom inn etter 62 minutter.

Poengdeling så det også ut til å bli i Birmingham, men fem minutter på overtid avgjorde Aston Ville til 2-1 hjemme mot Brighton. Hjemmelaget havnet bakpå da Adam Webster stanget gjestene i ledelsen etter 21 minutter, men vertene utlignet da Jack Grealish skled inn 1-1 på overtid i den første omgangen. Like før hadde Brighton blitt redusert til ti spillere da Aaron Mooy ble utvist.

Fem minutter på overtid dukket Matt Targett opp og avgjorde for Villa, som dermed tok sesongens tredje seier.

Leicester snudde og vant

Leicester har skumle hensikter om å blande seg inn høyt på tabellen denne sesongen. Lørdag startet det tungt. Chris Wood sendte Burnley i ledelsen etter en snau halvtime, men scoringer av Jamie Vardy og Youri Tielemans sørget for tre poeng for vertene.

Wolverhampton sjokkerte da de slo Manchester City borte forrige serierunde. Lørdag måtte de ta til takke med ett poeng hjemme mot Southampton. Danny Ings sendte gjestene i føringen, mens Raúl Jiménez utlignet for ulvene på straffespark.

Tidligere på dagen tok Everton en etterlengtet seier hjemme mot West Ham. Liverpool-laget vant 2-0 etter scoringer av Bernard og Gylfi Sigurdsson. Begge var av det vakre slaget. Brasilianeren scoret etter en nydelig soloprestasjon før pause. Innbytter Sigurdsson la på til 2-0 med et langskudd.