Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent

Tarik Elyounoussi kan ta sitt andre strake seriegull med AIK. Det kjempes en innbitt kamp om gullet i nabolandet. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix
Tarik Elyounoussi kan ta sitt andre strake seriegull med AIK. Det kjempes en innbitt kamp om gullet i nabolandet. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre runder før slutt er det kun tre poeng som skiller de fire øverste lagene i Allsvenskan. Midt i gullkampen står den norske AIK-spilleren Tarik Elyounoussi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elyounoussi har allerede en serietittel med sin svenske klubb AIK etter at forrige sesong ble kronet med gull i Allsvenskan. Nå er den norske 31-åringen midt i en ny høydramatisk gullkamp.

Tre runder før slutt skiller det kun tre poeng mellom de fire øverste lagene. Malmö og Djurgården troner øverst med 59 poeng, Hammarby og AIK følger bak med 56.

– Det er fantastisk. For en nøytral supporter er dette morsomt. Det er tre runder igjen, og noen av klubbene skal møte hverandre før det er slutt. Det er helt åpent. Det gjør at interessen blir større og det kommer flere folk på tribunen. Jeg gleder meg til sesongavslutningen, sa den norske spissen til NTB før den nylig avsluttede landslagspausen.

Gullkamp

Tariks AIK møter Malmö av de øvrige gullkandidatene før regnskapet skal gjøres opp 2. november. Malmö skal i tillegg også møte Hammarby, mens Djurgården har det «ekleste» programmet igjen. De møter ingen av topp fire-lagene, men møter Norrköping (5.-plass, 50 poeng) borte i siste kamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første av de tre avgjørende kampene i gullkampen spilles søndag. Da spiller AIK borte mot Falkenberg (15.-plass), mens Hammarby og Malmö barker sammen i Stockholm. Dagen etter tar Djurgården turen til IFK Göteborg.

Kan bli flere år i Sverige

Elyounoussi, som er på utgående kontrakt i sin svenske klubb, forteller at han stortrives både i den svenske hovedstaden og at han ikke kan utelukke en forlengelse av kontrakten.

– Jeg trives godt, familien min gjør det samme, så vi skal ikke se bort fra at vi skriver en langtidskontrakt og blir i Stockholm.

– Men samtidig må jeg si at det er greit å høre hva andre har å si også, sier den norske landslagsspissen.