Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona

På grunn av opptøyer i Barcelona ønsker den spanske ligaen å flytte neste helgs El Clásico til Madrid.
På grunn av opptøyer i Barcelona ønsker den spanske ligaen å flytte neste helgs El Clásico til Madrid. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den spanske ligaen, Primera Division, vil flytte El Clasico-oppgjøret 26. oktober fra Barcelona til Madrid på grunn av uro i Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser nyhetsbyrået AFP, som har mottatt en skriftlig uttalelse fra Primera Division.

«Vi har spurt Det spanske fotballforbundet om å bytte kampsted for El Clásico til Madrid på grunn av den ekstraordinære situasjonen som er utenfor vår kontroll», heter det i uttalelsen fra Primera Division.

Tirsdag demonstrerte tusener av katalanere i Barcelona og andre byer, for andre dag på rad, i protest mot at katalanske politikere er dømt til fengsel.

Utenfor regjeringsbygningen i Barcelona sang folkemengden den katalanske nasjonalsangen og ropte slagord der de kalte spansk politi «okkupasjonsstyrker».

Det oppsto sammenstøt da demonstranter kastet gjenstander mot politiet.

Bakgrunnen for konflikten er forsøket på å løsrive regionen Catalonia fra Spania i 2017. Den daværende regionale katalanske regjeringen holdt en folkeavstemning hvor 90 prosent stemte for uavhengighet – men hvor valgdeltakelsen var lav. Avstemningen ble erklært grunnlovsstridig av Spanias høyesterett og regjering. Likevel erklærte regionforsamlingen i Catalonia uavhengighet fra Spania.

Regjeringen i Madrid valgte å avsette de katalanske lederne, og flere av dem ble tiltalt. Denne uken ble ni av dem dømt til lange fengselsstraffer.