Normann: – Vi har noe i EM å gjøre

Mathias Normann i aksjon i EM-kvalifiseringskampen mot Romania, der han bidro med assist på Norges utligningsmål på overtid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Mathias Normann i aksjon i EM-kvalifiseringskampen mot Romania, der han bidro med assist på Norges utligningsmål på overtid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mathias Normann fikk sin annen landskamp med et kort innhopp mot Romania og bidro med flott assist til 1-1-målet. Likevel fant han liten grunn til å smile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nei, vi er skuffet hele gjengen, så klart. Vi kom hit for å ta tre poeng, og det er naturlig å være skuffet når vi ikke klarte det, sa han til NTB etter tirsdagens kamp.

Han debuterte med 15 minutter mot Malta i september og fikk 10 minutter pluss tilleggstid i Bucuresti. Halvannet minutt på overtid fant han hodet til Alexander Sørloth med et flott innlegg fra høyre, og dermed er Norge nå ubeseiret i de sju siste EM-kvalifiseringskampene.

– Vi kan ta med oss det, men det har likevel ikke så mye å si når sjansen for å kvalifisere oss er blitt veldig liten, sa russlandsproffen.

Bedre i alt

Denne høsten har vist et norsk spill som tyder på at laget vil ha noe å gjøre i EM-sluttspillet om det først tar seg dit.

– Absolutt, absolutt. Jeg synes for eksempel vi er et mye bedre lag enn Romania, sa Normann.

– Vi er bedre kollektivt og har bedre spillere. Vi burde absolutt ha vunnet. Det var dårlig bane, men det er ingen unnskyldning. Min mening, og alle andres som er fra Norge, er at vi burde ha vunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I regnestykket som må gå opp for at Norge skal bli gruppetoer og slå følge med Spania til EM inngår et svensk hjemmetap mot Færøyene. Det er litt for mye å håpe på.

– Man vet aldri i fotball, så vi jobber videre. Vi har to kamper igjen og skal sørge for seks poeng i dem, så får vi se hvor det fører oss.

God mulighet

Sannsynligvis holder det bare til 3.- eller 4.-plass i gruppa, men i så fall får Norge en ny sjanse i nasjonsligaomspill i mars. Med Norges sterke hjemmestatistikk bør ikke Serbia være en uoverkommelig motstander i semifinalen, og uansett motstander og arena i finalen er det tenkelig at Norge lykkes også der og bryter 20 års sluttspilltørke.

– Jeg synes vi har et kjempesterkt lag, med gode spillere og gode trenere. Vi har en god mulighet i hver kamp uansett hvem vi møter, synes Normann.