Sverige hadde Spania i kne

Sveriges Marcus Berg jubler etter sitt mål i Stockholm tirsdag. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sverige så ut til å slå Spania på hjemmebane i Stockholm tirsdag, men på overtid dukket Rodrigo opp og sendte Spania til EM-sluttspillet med sin 1-1-scoring.

Dermed fikk svenskene samme resultat mot Spania som det Norge klarte på Ullevaal stadion lørdag.

Marcus Bergs skilte lenge lagene tirsdag, og i mål sto Robin Olsen en praktfull kamp. På overtid røk likevel den svenske seieren. Gjestenes sene scoring sørget for at Spania er klare for neste års EM-sluttspill.

Hjemmelagets ledermål kom fem minutter etter pause. Robin Quaison slo et innlegg som Berg nikket mot mål fra kort hold. Spanias keeper David de Gea vartet opp med en refleksredning, men ballen havnet til slutt igjen hos Berg. Han satte inn 1-0.

På overtid sto det 1-1. En spansk corner endte til slutt opp hos Rodrigo. Valencia-spissen fikk en enkel jobb med å sette inn utligningen.

Ole Gunnar Solskjær fikk for øvrig mer hodebry som følge av kampen i Stockholm. Manchester United-keeper David de Gea forlot banen med skade.

Kvarteret var spilt av annen omgang da sisteskansen signaliserte at kampen var over for hans del. Deretter ruslet de Gea slukøret av banen og ble erstattet med Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga.

Det var ikke lett å lese ut fra situasjonen hva slags skade spanjolen hadde pådratt seg.

De Gea-nyheten kommer uansett ikke beleilig for United-manager Ole Gunnar Solskjær. Han har slitt voldsomt med skader på sine nøkkelspillere så langt denne sesongen, og nå kan klubbens viktige sisteskanse være ute av spill i tiden som kommer.