Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden

IBU-president. Olle Dahlin og hans styre har ennå ikke tatt Russland inn som fullverdig medlem. Her sammen med verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø.
IBU-president. Olle Dahlin og hans styre har ennå ikke tatt Russland inn som fullverdig medlem. Her sammen med verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det russiske skiskytterforbundet kan bli fullverdig medlem av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) først neste høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyste IBU tirsdag. – De tolv kriteriene som måtte oppfylles for at Russland skulle bli med igjen, er ennå ikke gått i orden, sa IBUs mediesjef Christian Winkler under Forum Nordicum i Anterselva.

Dette inkluderer data fra antidopinglaboratoriet i Moskva, samarbeid i etterforskningen om mulig brudd på dopingbestemmelsene og et transparent testprogram.

Russerne ble degradert til midlertidig IBU-medlem i 2017 etter at dopingskandalen i Russland. WADAs McLaren-rapport slo da fast at russiske utøvere har vært brukt i et omfattende statsstøttet dopingprogram.