Skryt til Norge i rumensk avis

Martin Ødegaard er en av flere norske spillere som høster rikelig med lovord i den rumenske sportsavisen Gazeta Sporturilor. Mest imponert er avisens kommentator likevel av den norske laginnsatsen.
Martin Ødegaard er en av flere norske spillere som høster rikelig med lovord i den rumenske sportsavisen Gazeta Sporturilor. Mest imponert er avisens kommentator likevel av den norske laginnsatsen. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den rumenske avisen Gazeta Sporturilor er full av lovord om Norges landslag i fotball. Tirsdagens kamp beskrives som Romanias vanskeligste i EM-kvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sannsynligvis er den vanskeligere enn kampen mot Spania i september, fordi det står mer på spill. Det er ikke et poeng å miste, og det norske laget vokser fra kamp til kamp. Det rir på en bølge av selvtillit, skriver avisen.

– Norge er ikke bare Ødegaard og King, selv om de står bak mye. Norge imponerte som lag lørdag. De viste at om man spiller uten frykt og ikke viser motstanderen så stor respekt at man visker ut egne kvaliteter, har man en sjanse selv mot Spania.

Avisen viser til at Norge var best i nærkampene (53-37) og brukte ballen godt når den først var vunnet, med variasjon mellom kort- og langpasninger. Det var også Norge som sto for krydderet for feinschmeckerne, illustrert ved Omar Elabdellaouis «rabona»-innlegg før pause.

– Lars Lagerbäcks bytter var utelukkende offensive, og laget endte opp med tre spisser. Spania ble tvunget til å pådra seg fem gule kort i forsøket på å stoppe vikingene. Sergio Ramos måtte stoppe ballen med hånden på basketballvis, og Robert Moreno måtte gjøre defensive bytter da Sergio Busquets ikke lenger greide å stå imot. Likevel raknet det på overtid, skriver Gazeta Sporturilors kommentator.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selvsagt har også Norge svakheter som er mulige å utnytte. For eksempel etterlater de offensive backene seg rom, og noen ganger glemmer forsvaret å plukke opp en mann i returrommet, som da Saúl scoret. Men det er ikke mange slike øyeblikk.

Avisen konstaterer at Romania kan klatre til 2.-plass i gruppen med seier over Norge og svensk poengtap mot Spania.

– Men om vi spiller bra bare i 15, 20 eller 30 minutter så er det en stor fare for at vi faller til 4.-plass. Pass på!