Ingebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth

Henrik Ingebrigtsen vant NM-gull i terrengløp foran langrennsløper Didrik Tønseth.
Henrik Ingebrigtsen vant NM-gull i terrengløp foran langrennsløper Didrik Tønseth. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Ingebrigtsen byttet ut rekordforsøk med NM-deltakelse og ble norgesmester i terrengløp i Oslo søndag. Langrennsløper Didrik Tønseth fulgte nærmest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NM-konkurransen i Frognerparken ble en duell mellom friidrettsstjernen Ingebrigtsen og langrennsstjernen Tønseth. Ut på sisterunden var det kun de to igjen i gullkampen.

Ingebrigtsen lå foran og holdt farten, mens Tønseth lå avventende bak. Da gullkampen skulle avgjøres hadde førstnevnte mest krefter igjen.

Tønseth kjempet tappert, men måtte nøye seg med sølvmedaljen. Etterpå fikk han skryt av gullvinneren, som ikke var overrasket over at langrennsløperen hang med nesten helt inn.

– På ingen måte. Jeg vet at Didrik er en veldig god løper. Vi løp junior sammen i Bodø i 2007, så jeg vet at han har vært veldig god lenge, sa Ingebrigtsen til NTB om sin langrennsrival.

Henrik Ingebrigtsen var best i Frognerparken. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Henrik Ingebrigtsen var best i Frognerparken. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Nedover sprang jeg alt jeg kunne. Det slår så fælt i beina at du kjenner ikke beina når du skal oppover igjen. Det var uvant, sa sølvvinner Tønseth til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han var godt fornøyd med å ikke ha blitt slått av Henrik Ingebrigtsen med mer enn en håndfull sesonger.

Hardt program

Norgesmester Ingebrigtsen kom rett til søndagens konkurranse i Frognerparken fra den østerrikske hovedstaden Wien. Der var han lørdag «hare» da kenyanske Eliud Kipchoge ble førstemann i historien til å løpe maratondistansen på under to timer.

28-åringens tettpakkede helgeprogram ble ikke mindre heseblesende av at søndagsflyet fra Wien var forsinket med én time. Dermed ble oppladningen til NM-starten ytterligere amputert. Storebror Ingebrigtsen kom til Frognerparken kun kor tid før start.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg fikk vel 12 minutters oppvarming cirka. Vanligvis pleier jeg å ha en time, sa NM-vinneren.

Didrik Tønseth tok for ett år siden et overraskende og overbevisende NM-gull i terrengløp i Trondheim. Den regjerende mesteren flagget på forhånd høye ambisjoner også foran søndagens konkurranse i Frognerparken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ville ha duell

Trønderen la heller ikke skjul på at han ønsket seg en duell med Ingebrigtsen-familien om gullet. Han fikk det til slutt som han ville, selv om det lenge var tvil rundt om noen av løperbrødrene ville komme til start.

Først fredag kom bekreftelsen på at storebror Henrik kom til å stille i NM.

Også lillebrødrene Filip og Jakob var del av maratonprosjektet i Wien lørdag, men for dem var det aldri aktuelt for å løpe NM-konkurransen i Frognerparken dagen derpå.

Henrik Ingebrigtsen har hatt utfordringer med en brysom tåskade denne sesongen. Den har tvunget ham til å konkurrere mindre enn planlagt.