Spanske stjerner får kritikk etter «svak» Ullevaal-prestasjon

Spanske medier er ikke overbevist av det Sergio Ramos og lagkameratene viste mot Norge på Ullevaal. Kampen endte 1–1. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Spanske medier er ikke overbevist av det Sergio Ramos og lagkameratene viste mot Norge på Ullevaal. Kampen endte 1–1. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanske medier er langt fra overbevist etter å ha sett nasjonens fotballhelter måtte nøye seg med ett poeng mot Norge lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sene norske utligningen innebar at Spania ga bort sine første poeng i EM-kvalifiseringen. Med seier ville mannskapet til Robert Moreno ha sikret billetten til sluttspillet neste sommer, men nå må det poeng til også mot Sverige tirsdag.

Det hersker liten tvil om at spanjolene vil innløse EM-billetten, men spanske medier er mer kritiske til hva laget kan utrette der. Kaptein Sergio Ramos og hans lagkamerater var langt fra overbevisende på Ullevaal.

– En svak kamp av Spania og et svakt resultat av en spillertropp som ikke klarte å kontrollere kampen på noe tidspunkt, skriver storavisen Marca dagen derpå.

Den kaller videre lagets prestasjon i Oslo langt fra er synonym med et lag «som aspirerer til å utrette noe stort i EM 2020».

Marcas journalister påpeker også at den ferske landslagssjefen Moreno langt på vei har nådd sitt første mål i form av å sikre EM-billetten, men:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Senere vil han gå i gang med det som virkelig er vanskelig, å forvandle dette laget til et landslag som kan vinne tittelen.

En annen stor spansk avis, Mundo Deportivo, påpeker i sine spalter at landslagssjef Moreno sendte et historisk spansk lag på banen på Ullevaal lørdag. Aldri tidligere har spillerne i startoppstillingen kommet fra 11 forskjellige klubber.

Avisens journalist skriver videre at Spania «fortjente å vinne», men at det norske laget kjempet til siste slutt.

Den spanske stopperkjempen Sergio Ramos satte spansk rekord i antall landskamper lørdag. Han har nå representert hjemlandet 168 ganger. Real Madrid-profilen hadde samtidig ikke sin beste dag på jobben.

– Det var paradoksalt at Albiol var den beste midtstopperen på Ramos sin store dag, skriver Mundo Deportivo og kaller videre Albiols prestasjon «strålende».