Straffe-dobbel og debutantmål i viktig Sverige-seier

Sebastian Larsson scoret to ganger på straffe da Sverige slo Malta i lørdagens EM-kvalifiseringskamp.
Sebastian Larsson scoret to ganger på straffe da Sverige slo Malta i lørdagens EM-kvalifiseringskamp. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den 30 år gamle landslagsdebutanten Marcus Danielson scoret det første målet da Sverige slo Malta 4-0 og inntok 2.-plassen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

Mens de norske fotballherrene trolig kan se langt etter avansement fra gruppe F, styrer svenskene mot den viktige annenplassen som gir EM-billett.

Etter sju kamper topper Spania gruppen overlegent med 19 poeng. Sverige har 14, mens Romania har 13 poeng. Svenskene spiller hjemme mot Spania tirsdag og skal senere møte Romania på bortebane.

Lørdagens kamp på Malta var ti minutter gammel da en ny skikkelse viste seg fram i den gule landslagsdrakten. Marcus Danielson, som spilte i stedet for Victor Nilsson Lindelöf, var lur og god da han stormet fram på et hjørnespark og tuppet ballen i mål i sin Sverige-debut.

– Det var frysninger i hele kroppen. Det er vanskelig å kreve så mye mer. Å holde nullen og score i debuten, det er ingenting som slår det, sa Danielson til TV 4.

To straffemål

Etter hans ledermål skulle det ta en stund før svenskene fikk den betryggende 2-0-scoringen som punkterte kampen. Men etter 57 minutter fikk svenskene straffespark da Joseph Mbong dro Andreas Granqvist i trøya i eget felt. Sebastian Larsson var sikker fra ellevemeteren og doblet gjestenes ledelse.

Åtte minutter senere fikk svenskene på nytt drahjelp av Maltas forsvar. Kaptein Andrei Agius var uheldig og styrte et innlegg fra Robin Quaison i eget mål.

Et nytt straffespark etter 70 minutter sørget for Sverige tredje mål på 13 minutter. Quaison ble felt av Jonathan Caruana, og Larsson var igjen trygg fra straffemerket. Dermed endte kampen 4-0 i svensk favør.