Skarpe reaksjoner etter puppetafsing – tilskuer utestenges på livstid

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tilskuer holdt på puppen til Houston Dash-fotballspiller Sofia Huerta under en selfie. Bildet har ført til sterke reaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var etter en vennskapskamp mellom amerikanske Houson Dash og meksikanske Tigres i Mexico at Dash-spiller Sofia Huerta stilte opp til en selfie med en lokal tilskuer. Et bilde tatt av selfien avslørte at den mannlige tilskueren benyttet anledningen til å ta Huerta på brystet.

Ifølge flere internasjonale medier var spilleren selv ikke klar over tafsingen før hun i ettertid så bildet. Da ble hun rasende og opprørt.

Selfien ble så en nyhetssak verden over og nå har også klubbene tatt grep. Tigres meldte i en pressemelding at når mannen var identifisert ville han bli utestengt fra alle klubbens anlegg, både på kvinne- og herresiden på livstid og de vil gå til rettslige skritt mot ham.

Det meksikanske nettstedet MedioTiemp melder nå at mannen nå er identifisert og at riksadvokatens kontor i Nuevo León har åpnet etterforskning mot ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis han gjør det med vilje, er det helt sykt. Da er det noe galt med han. Slikt gjør man ikke. Det hører ikke hjemme noe sted, sier tidligere norsk landslagsspiller Solveig Gulbrandsen om hendelsen til TV2.

26 år gamle Huerta er både meksikansk og amerikansk statsborger og er den første kvinnen som har spilt landskamper for begge land.