Carlsen åpnet med seier

Magnus Carlsen vant på Isle of Man torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Magnus Carlsen vant på Isle of Man torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen vant på tid da han torsdag spilte sitt første parti i en sjakkturnering på Isle of Man.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen vant med hvite brikker mot ukrainske Yuriy Kuzubov og fikk dermed en flott start på turneringen som varer fram til 21. oktober. Carlsen slet i perioder av partiet, men vant til slutt på tid.

I tillegg til å være favoritt til å vinne totalt, kan Carlsen bemerke seg på andre måter i turneringen. Unngår han tap i løpet av elleve partier, vil han sette ny rekord i antall partier uten tap.

Rekorden har kinesiske Ding Liren med 100 partier. Carlsen er etter torsdag ubeseiret i 91 strake partier langsjakk, skriver Tarjei J. Svensen , mannen bak sjakknettstedet Matt & Patt.

Turneringen på Isle of Man går uten flere toppspillere. Bare fire av de ti beste på rankingen er til stede. De fire er Carlsen, Fabiano Caruana, Wesley So og Viswanathan Anand. Turneringen fungerer også som en kvalifisering til kandidatturneringen i 2020.

Én spiller vil få muligheten til å kjempe om å spille VM-kamp mot Magnus Carlsen. Det kan ikke bli Caruana, som allerede er kvalifisert.

Nordmannen skal i slutten av oktober forsøke å forsvare en annen VM-tittel. Mellom 27. oktober og 2. november spilles tidenes første offisielle VM i Fischer-sjakk. Det skjer på Henie Onstad Kunstsenter på Høvik.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden