Bjørndalen og Kina inngår samarbeid med Norge

Ole Einar Bjørndalen er godt i gang med jobben som Kinas landslagssjef i skiskyting.
Ole Einar Bjørndalen er godt i gang med jobben som Kinas landslagssjef i skiskyting. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kinesiske landslaget i skiskyting, som trenes av Ole Einar Bjørndalen, skal bruke norske smørere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtalen ble signert natt til torsdag og skal vare til og med OL i Beijing i 2022. Det var NRK som først omtalte saken.

Avtalen innebærer at det norske smøreteamet får midler til å oppbemanne fra 11 til 15 smørere. De fire nye vil ha ansvar for skiene til de kinesiske utøverne.

– Dette er en kontrakt begge parter vil dra stor nytte av de neste tre sesongene. Norges smøreteam er best i verden på utvikling og har en arbeidsmoral som alle land kan se opp til og lære av. Kina, som jeg trener nå, prøver hver eneste dag å jobbe etter de samme verdiene, sier Ole Einar Bjørndalen i en pressemelding sendt ut av Norges Skiskytterforbund.

Ble kontaktet av Bjørndalen

Avtalen trer i kraft til kommende sesong.

– Ole Einar Bjørndalen tok kontakt med meg i sommer og lurte på om det var mulig å få til et samarbeid om smøring. Etter diskusjoner internt har vi kommet fram til denne løsningen, sier Norges smøresjef Tobias Dahl Fenre til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden, mener avtalen er god for begge parter.

– Vi kan bidra med verdifull kompetanse til et nystartet lag som ønsker å utvikle seg. Samtidig ønsker vi å tilby våre egne utøvere det beste smøreteamet. Nå får vi økonomisk spillerom til å fortsette å utvikle nettopp vår egen kompetanse, sier hun i pressemeldingen.

Ny i jobben

Det var i september det ble klart at Bjørndalen og kona Darja Domratsjeva er ansatt som landslagstrenere for Kinas skiskyttere.

Bjørndalen skal være hovedtrener med ansvar for både kvinne- og herrelaget, mens Domratsjeva vil være dedikert til de kinesiske skiskytterkvinnene. Nordmennene Tobias Retvik Torgersen, Anders Bratli og Erik Bartlett Kulstad er også med i teamet.