Tarik fortsetter hvis Lagerbäck gjør det samme

Tarik Elyounoussi nærmer seg slutten på landslagskarrieren, men fortsetter gjerne dersom landslagssjef Lars lagerbäck gjør det samme.
Tarik Elyounoussi nærmer seg slutten på landslagskarrieren, men fortsetter gjerne dersom landslagssjef Lars lagerbäck gjør det samme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tarik Elyounoussi har luftet muligheten om at EM-kvalifiseringen er hans siste runde på landslaget. Men han fortsetter dersom Lars Lagerbäck gjør det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den saken som ble laget om at jeg skulle slutte på landslaget var jo egentlig helt feil. Det var mer at jeg nærmet meg slutten, for jeg blir jo ikke yngre, sier Elyounoussi til NTB om at mediene i september skrev at han skulle gi seg etter årets kvalifisering.

– Man vet aldri med fotballen med tanke på kropp og skader. Det var mer det jeg mente, at dette kan bli siste muligheten, for vi har mange unge spillere på laget.

Til NTB sier 31-åringen at han ikke har lukket landslagsdøren, og at det finnes en svenske som kan få han til å fortsette å spille med det norske flagget på brystet. Landslagssjef Lars Lagerbäck har sagt at han ønsker at Elyounoussi skal fortsette, og Fredrikstad-gutten sparker ballen tilbake til svensken.

– Han (Lagerbäck) har jo sagt at uansett om vi kommer til et EM-sluttspill eller ikke, så skal han slutte. Så da sender jeg det tilbake, om at jeg veldig gjerne vil ha han med videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Skal vi tolke det som at du fortsetter dersom Lagerbäck fortsetter?

– Du kan si det sånn. Jeg fortsetter hvis Lagerbäck fortsetter, smiler landslagsspissen til NTB.

– Og hvis han forsvinner, så forsvinner du?

31-åringen trekker på det før han humrer: – Ja, da forsvinner jeg også.

FFK må rykke opp

Elyounoussi trekker fram alderen som et av argumentene for at han nærmer seg slutten på landslagskarrieren. I tillegg ble AIK-spilleren far til en liten datter i januar. Men han ser for seg å holde på som toppspiller i mange år til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er blant dem som løper mest på laget og i ligaen, 13 kilometer i forrige kamp og jeg kjenner meg bra i kroppen. Så lenge jeg gjør det, og motivasjonen er der, kan jeg holde på til jeg er 40 jeg. Jeg elsker jo sporten og jeg elsker fotball.

Men skal han avslutte der han startet, i Fredrikstad, må FFK klatre oppover i divisjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da må dem komme seg opp snarest. Skal jeg runde av den sirkelen vil jeg helst avslutte litt høyere opp enn annen divisjon.

Men Elyounoussi gir seg ikke med det første, så laget fra plankebyen har god tid på seg, ettersom opprykket til 1. divisjon ser ut til å glippe i år.

Se video: Lagerbäck om Stolsmo-kritikken: – Folk må få mene det de vil

Utgående kontrakt

Før en eventuell retur til Fredrikstad er det fult mulig Elyounoussi fortsatt spiller for svenske AIK en god stund til. Både han og familien trives i den svenske hovedstaden.

– Stockholm er en fantastisk fin by. Du har de store kampene, mot Hammarby, Djurgården og Malmö hvor det betyr veldig mye for folk. Jeg har storkost meg i Stockholm de to sesongene jeg har vært der.

– Jeg er på utgående kontrakt, men vi er i dialog, sier Tarik som heller ikke lukker døren for et klubbskifte.

– Jeg trives godt, familien min gjør det samme, så vi skal ikke se bort fra at vi skriver en langtidskontrakt og blir i Stockholm. Men samtidig må jeg si at det er greit å høre hva andre har å si også.