Lagerbäck om Hegerberg-bråket: – En bagatell

Landslagssjef Lars Lagerbäck bryr seg ikke nevneverdig om kritikken fra Gerd Stolsmo.
Landslagssjef Lars Lagerbäck bryr seg ikke nevneverdig om kritikken fra Gerd Stolsmo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lars Lagerbäck fikk skarp kritikk fra Ada Hegerbergs mor Gerd Stolsmo i hennes nye bok. – Det spiller ingen stor rolle for meg, sier landslagssjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er i boken «Fotballmamma» at Stolsmo kritiserer Lagerbäck. Hun kaller det absurd at landslagssjefen stilte seg bak Martin Ødegaard etter at Real Sociedad-spissen gikk til angrep på Ada Hegerberg i sosiale medier.

Ødegaard mente Hegerberg tok fokuset vekk fra kvinnelandslagets VM-eventyr med utspillene hun kom med i et intervju med fotballmagasinet Josimar. Det ble publisert i forkant av sluttspillet i Frankrike sist sommer.

Bakgrunn: Mamma Hegerberg hamrer løs mot Lagerbäck i ny bok

Tirsdag fikk Lagerbäck spørsmål om Stolsmo-kritikken da han møtte pressen foran EM-kvalifiseringskampen mot Spania kommende lørdag.

– Jeg kan ikke si at det spiller noen stor rolle for meg. Vi lever i et fritt land med ytringsfrihet. Om hun føler det på den måten, må hun veldig gjerne gjøre det, sa han, og la til at han føler saken er en bagatell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Hegerberg fikk ingen norske stemmer i FIFA-kåring

Gerd Stolsmo skrev følgende om Lagerbäck i boken som ble lansert tidligere denne uken.

«Det var det som skjedde etterpå som for meg framstår som mest absurd. Like etter Ødegaards utspill gikk herrelagets landslagssjef Lars Lagerbäck ut og ga ham hundre prosent støtte. Godt skrevet og klokt sagt, var det visst, og hurra for Martin som tør å stå fram. Lagerbäck hadde sågar både sett og godkjent teksten før den ble publisert».

Les kommentaren fra ABC Nyheters David Stenerud: Du kjefter opp ei jente på Instagram. Så dermed er du blitt en mann!?