Hareide vil gi Eriksen pusterom etter marerittet

Åge Hareide forsvarer Christian Eriksen.
Åge Hareide forsvarer Christian Eriksen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks landslagssjef Åge Hareide håper landslaget blir et fristed for Christian Eriksen etter marerittaktige resultater i Tottenham den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eriksen har de siste sesongene vært en nøkkelmann i Tottenham, men i høst har situasjonen vært en helt annen. Den danske midtbanevirtuosen har slitt med å prege klubbens kamper, og har også måtte finne seg i å være innbytter i flere av dem.

Sommeren gikk i tillegg med til heftige overgangsspekulasjoner rundt 27-åringen, og Eriksen gjorde heller ikke noe for å dempe dem. Han signaliserte at det kunne være på tide å prøve noe nytt.

Da overgangsvinduet stengte i august var likevel ikke midtbanestjernen blitt solgt.

Vanskelig å stråle

Landslagssjef Åge Hareide er oppmerksom på at hans største stjerne ikke er på sitt aller høyeste nivå sportslig foran lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Sveits. Han tar samtidig Eriksen i forsvar.

– Det har gått dårlig for Tottenham den siste tiden. Det er vanskelig for Christian å stråle når laget ikke fungerer hundre prosent, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste uken har vært noe nær et mareritt for London-klubben. Mesterligamøtet endte med 2-7-tap, mens det lørdag ble 0-3 mot Brighton i Premier League.

– Jeg håper at landslaget kan være et fristed for Christian, så vi får ham i gang, fordi han er i vante omgivelser. Jeg pleier aldri å være nervøs for Christian. Jeg er sikker på at han går inn og presterer godt, som han alltid gjør på landslaget, sier Åge Hareide.

Hareides mann

Han har selv bidratt sterkt til å overføre Eriksens uomtvistelige talent til gode prestasjoner i landslagsdrakten.

Tottenham-stjernen er suveren toppscorer i Hareides tid som landslagssjef, og Eriksens prestasjoner har gjerne hatt klar sammenheng med om Danmark har vunnet kamper eller ikke.

Hareide håper statistikken får et nytt løft lørdag.

– Han har vært viktig for oss med både mål og assists, og det forventer jeg at han blir også lørdag, sier nordmannen.

Eriksen står med 29 mål på 91 landskamper. 23 av målene har kommet på de 34 landskampene Danmark har spilt under Hareides ledelse.