Fotballforbundet utsetter eliteseriestarten, cupfinalen flyttes

Det blir endringer i Eliteserien neste sesong. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Det blir endringer i Eliteserien neste sesong. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste års eliteserie i fotball sparkes i gang første helgen i april. Det er tre uker senere enn i 2019. Samtidig flyttes cupfinalen til oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Fotballforbund (NFF) og klubbene hadde opprinnelig fastsatt tidspunktene for seriestart og serieslutt for de kommende tre årene, men nå har man likevel blitt enige om noen justeringer for 2020-sesongen.

Seriestarten utsettes blant annet i tre uker, til første helg i april. Det har sammenheng med ønsker og tilbakemeldinger fra klubbene.

Seriestarten i 2019 var 30. mars, mens i 2018 var det avspark allerede 10. mars. Da var det vanskelige spilleforhold flere steder, og oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm ble stoppet i et kvarter på grunn av kraftig snøfall.

Kampen mellom Ranheim og Brann i første runde samt ytterligere tre kamper i 2. runde ble spilt på en senere dato på grunn av vanskelige baneforhold. Det førte til en massiv kritikk mot terminlisten.

Spillefri under EM

I 2020 er starten lagt til april, hvilket forhåpentligvis bidrar til at både snø og kulde har sluppet taket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Videre legges det opp til spillefri i Eliteserien under gruppespillet i EM. Seriespillet tas opp igjen når cupspillet starter, hvilket betyr at det vil bli spilt kamper i Eliteserien på hviledager i EM.

Cupfinalen har i en årrekke vært kampen som har avsluttet en lang sesong, men fra neste år endres også dette. I 2020 vil NM-vinneren bli kåret siste helg i oktober, mens kvartfinalene i NM flyttes tilbake til helg.

«Dette er for å gi bedre flyt i gjennomføringen», opplyser NFF.

Tilpasninger

Seriespillet avsluttes videre siste helgen i november.

Leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, sier verdien av å starte før landskamppausen i mars er mindre for A-landslaget for nå enn tidligere, da de aller fleste spillerne spiller i andre ligaer.

Fisketjønn sier også at den reviderte hovedterminlisten gir mulighet for ytterligere tilpasninger til europacup ved at det blir mulig, på kort varsel, å utsette seriekamp mellom eventuelle playoffrunder.