Ventura avsluttet med 69-runde i Las Vegas

Kristoffer Ventura henger med i tetsjiktet på den siste runden i PGA-turneringen i Las Vegas. Foto: Steve Helber, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristoffer Ventura storspilte til tider siste dag av PGA-turneringen i Las Vegas, men en dårlig start og slutt ødela for en topplassering.

Ventura endte på en delt 18. plass, tre plasser ned etter søndagens finalerunde. Amerikanske Kevin Na vant turneirngen etter omspill mot landsmannen Pattrick Cantlay. Begge endte 23 slag under par.

Alt i alt gjorde nordmannen det godt i PGA-turneringen, der han spilte alle runder under 70 slag: 69-66-65-69 ble sluttnoteringen etter fire dagers spill.

Ventura hadde en dårlig start på finalerunden søndag i Las Vegas, men putteren hans tok plutselig fyr da han var omtrent halvveis.

Tet i egen klasse

Med seks birdier fra 9. til 16. hull hadde nordmannen klatret til delt 9.-plass, og en meget sterk plassering var innen rekkevidde i turneringen som inneholder en rekke store navn. Men så kom det en dobbel bogey på hull 17, og da raste han nedover på lista.

Tettrioen fra USA, Kevin Na, Patrick Cantlay og Perez var det uansett lite å gjøre med, de har til tider vært i en klasse for seg, med storspill særlig fredag og lørdag.

Opp og ned

Ventura var på delt 15.-plass da han startet søndag, og etter åtte spilte hull søndag var han to slag over par etter at det ble bogey på 3. og 8. hull. Han var falt han langt ned på resultatlista.

Så begynte klatringen, med birdie på 9. og 10. hull. Etter par på det neste ble det igjen to birdier på rad på 12. og 13. hull. Med to nye birdies på 15. og 16 hull hevdet nordmannen seg ytterligere, men så ødela han det for seg selv med den doble bogeyen på 17. hull. Han avsluttet med par på 18. hull.

Neste turnering for Ventura blir i Houston, Texas fra 10. oktober. Den andre nordmannen på PGA-touren, Victor Hovland, skal spille de to PGA-turneringene i Asia. Først i Jeju, Sør-Korea (17.-20. oktober) og så i Chiba, Japan (24.-27. oktober). Det ble bekreftet på Eurosports sending at 21-åringen har fått invitasjon til å spille disse to turneringene i Asia.