Sør-Korea brøt USAs seiersrekke i Ellis' avskjedskamp

Jill Ellis ble hyllet i forbindelse med sin siste kamp som sjef for USAs kvinnelandslag i fotball, men det ble ikke seier i avskjedskampen da Sør-Korea greide 1-1. Foto: Kamil Krzaczynski, AP / NTB scanpix
Jill Ellis ble hyllet i forbindelse med sin siste kamp som sjef for USAs kvinnelandslag i fotball, men det ble ikke seier i avskjedskampen da Sør-Korea greide 1-1. Foto: Kamil Krzaczynski, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea-spiller Ji So-yun scoret målet som ga Sør-Korea 1-1 mot verdensmester USA søndag og nektet avtroppende landslagssjef Jill Ellis seier i avskjedskampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA hadde vunnet sine 17 siste landskamper, og det var ventet at de 33.020 tilskuerne på Soldier Field i Chicago skulle få feire en ny seier søndag. I stedet sendte Ji gjestene i ledelsen i det 34. minutt, og USA greide ikke å svare med mer enn Carli Lloyds utligning tre minutter senere.

USA presset voldsomt i sluttminuttene etter at gjestenes Son Hwa-yeon ble utvist, traff tverrliggeren og fikk en ny Lloyd-nettkjenning annullert for offside på overtid.

Ellis offentliggjorde i juli at hun ville gi seg etter fem år i jobben, hvor hun førte laget til to VM-titler.

Sør-Korea er helt nede på 20.-plass på FIFA-rankingen, men har tidligere vist at laget har potensial. Sørkoreanerne skapte i sommer problemer for Norge i gruppespillet i VM før de norske halte i land en noe heldig 2-1-seier.

USA unngikk iallfall tap og er ubeseiret i 21 kamper siden tapet for Frankrike i januar.