Jakob Ingebrigtsen firer på 1500 meter, Cheruiyot vant suverent

Jakob Ingebrigtsen etter 1500 meter, finale, herrer under VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar i Khalifa International Stadium. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Jakob Ingebrigtsen etter 1500 meter, finale, herrer under VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar i Khalifa International Stadium. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakob Ingebrigtsen var med i medaljekampen, men endte på 4.-plass i 1500-meterfinalen i VM. Storfavoritten Timothy Cheruiyot vant suverent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cheruiyot og hans kenyanske landsmann Ronald Kwemoi rykket fra resten av feltet helt fra start og satte opp et tempo de andre ikke maktet å følge.

Det ble raskt en stor luke, og den ble aldri tettet. Cheruiyot løp i ensom majestet inn til seier på 3.29,26.

Ingebrigtsen var med i kampen om de øvrige medaljene, men orket ikke mot Taoufik Makhloufi fra Algerie og Marcin Lewandowski på oppløpet.

Han løp i mål som fjerdemann på 3.31,70. Det var 32 hundredeler fram til sølvet og 24 til bronsen.

Les også: Filip Ingebrigtsen: – Det er en stor prestasjon

– Et bånntragisk løp

– Jeg er ekstremt skuffet. Det er en fin prestasjon, men resultatet er tragisk. Det er ekstremt dårlig i forhold til hva jeg hadde lyst i, sa den norske 19-åringen til NRK.

– Jeg taper for folk jeg ikke skal tape for.

Han avfeide spørsmål om taktikken underveis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Gjert Ingebrigtsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Gjert Ingebrigtsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Det er bare piss. Det er ikke annet å si. Det var et bånntragisk løp. Jeg blir slått av folk jeg springer i ring rundt på trening, sa han.

Far og trener Gjert hadde også problemer med å døyve skuffelsen da han møtte NRK og TV 2 rett etter finalen.

– Noe er spinn hakkende galt

– Jeg vil helst ikke kommentere for mye rundt det, men alle kan se at noe er spinn hakkende galt. Han blir slått av folk som aldri har vært i nærheten av noe tilsvarende, sa han.

Bror Filip, som ble slått ut i semifinalen, var mer positiv.

– Det var bitte lite som manglet, men han var så nær. I fjor hadde han fullklaff i mesterskap. I år er han nok ikke fornøyd, men dette er ekstrem motivasjon for resten av karrieren. Det var rått, sa han til NRK.

VM-fasiten for Jakob Ingebrigtsen ble 5.-plass på 5000 meter og 4.-plass på 1500 meter. I fjor ble han europamester på begge distanser.