Solskjær må bryte negativ trend for å sikre etterlengtet seier

<p>Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Manu Fernandez/AP</p>
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Manu Fernandez/AP

Manchester United trenger tre poeng når de besøker Newcastle søndag. Bortekamper etter spill i Europa er noe storklubben har håndtert dårlig de siste sesongene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjærs menn er nummer ti i Premier League før helgens runde. Søndag venter bunnlaget Newcastle på bortebane. Manchester United jakter sin tredje ligaseier for sesongen, men for å få til det må de klare noe de har slitt med de siste sesongene, nemlig å vinne på bortebane i ligaen etter en kamp i Europa.

Europa-forbannelse

Torsdag spilte rødtrøyene 0–0 borte mot AZ Alkmaar i Nederland. Ifølge Manchester Evening News har ikke laget vunnet på bortebane i ligaen direkte etter en kamp i Europa siden april 2017 da Burnley ble slått 2–0.

Siden den gang har de spilt elleve kamper, ti av dem har endt med tap og én med uavgjort. Avisen kaller det for en «Europa-forbannelse». Riktignok klarte de å vinne borte mot Chelsea forrige sesong, bare dager etter å ha spilt mot PSG, men det var i FA-cupen.

Sliter med skader

Borteformen generelt er heller ikke så mye å skryte av. Solskjærs menn har ikke vunnet borte i Premier League siden februar. De reiser trolig nordover uten en rekke nøkkelspillere. Til Sky Sports forteller Solskjær at trioen Paul Pogba, Anthony Martial og Luke Shaw med all sannsynlighet ikke rekker kampen.

– Det er en landslagspause som kommer også. Dette kan være tiden for oss til å gi dem 10–14 dager ekstra til å bli klare for Liverpool, sier han.

Etter søndagens kamp mot Newcastle er nemlig møtet med erkerival Liverpool det neste for Manchester United. Kampen spilles på Old Trafford 20. oktober.

Jesse Lingard pådro seg en skade i kampen mot AZ og er mest sannsynlig ikke klar for søndagens kamp. Usikker er også høyreback Aaron Wan-Bissaka som sliter med sykdom.

Solskjær virker uansett ikke veldig bekymret.

– Det er et fantastisk stadion, og vi ser fram til kampen, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden