Pappa Gjert spekulerer om Filip kan ha reagert på isbadene

 VIDEO: Pappa Gjert spekulerer om Filip kan ha reagert på isbadene.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjert Ingebrigtsen lette febrilsk etter forklaringer på hvorfor det gikk skeis med Filip i 1500-metersemifinalen. Isbading var en av teoriene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Jakob Ingebrigtsen (19) så ut til å kontrollere inn til finale i sitt semifinaleheat, svarte ikke kroppen til Filip (26) da det gjaldt som mest på oppløpet i det første av de to semifinaleheatene.

– Han var relativt tidlig pakket og stiv i muskulaturen. Det kan godt være at det vi har gjort her med det isregimet, hvor de har hoppet i isbad etter løpene, har slått feil ut for Filip. Det må vi finne ut av før OL, sa Gjert Ingebrigtsen til den fremmøtte pressen utenfor treningsbanen etter løpet.

Les også: Jakob Ingebrigtsen til 1500-meterfinale, Filip utslått på tid

Gjert var innom lang sesong og mange løp som en annen forklaring, og at det var mye med Doha-VM som er nytt for dem. Ikke minst dette med isbading for Filips del.

– Jakob har vi kjørt kjøleregime på tidligere, og det har han respondert veldig bra på. Det gjorde han første gang i NM i 2017 eller 2016. Filip har vi ikke kjørt tilsvarende på. Vi må diskutere det med det medisinske. Filip har en helt annen sensibilitet for fryktelig mye. Han reagerer på veldig mye rart, sa Gjert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke første gangen at han har fortalt om den mer finstilte kroppen til den mellomste av løperbrødrene. Blant annet er Filip allergisk mot en hel del.

– Vi så det i Berlin i fjor, han fikk antibiotika og hele kroppen slo seg vrang i fjorten dager til tre uker. Ting som er normalt for alle andre er ikke normalt for Filip, konstaterte Gjert Ingebrigtsen.